Tuesday, 31 January 2012

second child syndrome ^^

assalamualaikum semua!!
lama aku tak pot pet pot pet kat sini kan.
entry kali ni pasal second child syndrome.
siapa anak kedua dalam family?
sila angkat kening sekarang.
ahaks.

aku secara peribadinya adalah anak kedua daripada empat adik beradik which is 
the eldest kakak aku, aku second, adik lelaki aku and lastly my youngest brotha.
tapi selalu aku terasa aku ni kakak kepada semua adik beradik aku.
kenapa? sebab semua orang kalau tak kenal kami depa semua akan cakap aku ni kakak.
well secara fizikalnya, aku paling tinggi plus agak comel bentuk badan berbanding kakak aku.
so ramai pulak yang cakap aku ni kakak. dari segi perangai aku pun tak faham kadang kadang aku rasa kakak aku tu terlalu .. apa ek perkataan yang sesuai. 
" selalu nak menang " 
haaa tu la yang sesuai nak described kakak aku ni. aku pulak banyak kecik hati. biasa la asam garam hubungan adik beradik.
normallah kalau gaduh gaduh kan. tapi tu la kakak aku.

kata kawan aku, aku lebih independent. sebab aku mampu hidup walaupun jarang balik ke rumah.
i means aku duduk rumah sewa. so kehidupan aku hari hari memang sorang sorang jela.
makan sendiri. basuh baju sendiri. kalau kat rumah mak yang buat.
ish.. malas sungguh aku. hahahah
tapi sekarang aku dah besar, aku rasa kehidupan aku di universiti banyak mengajar aku selok belok dalam hidup ni. kakak aku pun dah selamat dinikahkan dengan abang ipar aku.
alhamdulillah dah jadi bini orang dah. aku bila plak kan? teeeettttt.. lambat lagi.sekian.
hahahaha tak tau la kata si datuk F " lagi dua tahun la "
fuhh dua tahun tak lama la tu. pejam celik ja dah dua tahun.
ada jodoh ada la kan. amin.
^_____^ 


Sunday, 22 January 2012

Lessang ~ For A Guy Like Me , The Answer Is You

just wanna share with you the lyric from korean hip hop group.
LESSANG!!!!
for me their song was awesome.
i had go through with the lyric.
its meaningful.
you guys boleh dgr lagu depa DI SINI
olrite here the lyrics !
enjoy okey ^^

For a guy like me, the answer is you
Even if I tell you simply- even if I don’t make sense
For a guy like me, the answer is you
Even if I can’t explain, this is how I feel- should I die?
This is how I feel- should I die?
This is how I feel- should I die?

When you said you wanted to break up,
I got mad and yelled and drunkenly hit the wall
I bump shoulders with a passer-by and
I swear at him and ask him what he’s looking at
I hated everything about the world and you get disappointed by my actions
But this is serious- cut all the bull crap and if I don’t have you, I’ll go crazy, what do I do?
How must I feel to act like this? You’re crying too because you still love me
I’m on my knees because I’m sorry- That’s why I hold onto you
I won’t give any pathetic excuses or elaborate promises
Please don’t turn around

For a guy like me, the answer is you
Even if I tell you simply- even if I don’t make sense
For a guy like me, the answer is you
Even if I can’t explain, this is how I feel- should I die?

I say “Why can’t you trust me?” as it touched a nerve inside me
We dated for a year and I hated myself for doing so many bad things during that time
At the end of these fights, I always lose love
I used to say guys must know how to cheat, guys must never cling onto women
I used to say that but now you left and I’m all alone and my heart burns
And now what I’ll say is that for me, you are the answer
Now I finally realize how precious you are
If you leave, I lose everything, I forget everything
Please trust me just one more time please

Oh my love that endured through me
I’m an unworthy guy who only gave you tears till now
But still, I always, only think of you
Only if you’re next to me, I gain strength
You know this so please come back
Only if you’re next to me, it’s perfect
You know this so please come back

Even couples in their eighties fight and argue all the time
But they still love each other and live well to this day
You are that kind of person to me
I always gave excuses, flared my temper, was stubborn and unworthy
But to me, you are a dream and you are love
There’s no answer to love but to me, you’re the answer
That’s how I really feel

For a guy like me, the answer is you
Even if I tell you simply- even if I don’t make sense
For a guy like me, the answer is you
Even if I can’t explain, this is how I feel- should I die? (2x)

Thursday, 19 January 2012

Goodbye Semester 3 , Welcome Semester 4 ^___^

ASSALAMUALAIKUM
hai peeps.
dah lama tak hupdate nihh.
i've just finished my final exam.
fuhhh...lega wehhh..
so sekarang nak bercuti !!!

no more books :))
i wanna rest my brain.
dear brain,sorry for overload information
=,='
 since aku akan bercuti selama sebulan,aku nak jejalan.
my boyfiee akan jadi mangsa aku sbg driver aku . ahaks!

soo, my birthday was coming right up.
i can't believe it that i will turn to 22 years old already.
ooo emm jayyy.. i hate getting one year older.
yahh tinggal lagi 3 tahun sebelum aku tamatkan zaman bujang.
*sigh  -,-
that's what my target nak get married.
insyaAllah.

so, aku nak hadiah banyak banyak this birthday.
puiihh demand. tak sedar diri dah tua.
hahahaha. *_*

okey guys, till then. papai.
peace yawww !!

Wednesday, 11 January 2012

Running Man oh Running Man

anneyeong haseyo!!
assalamualaikum semua.
entry kali ni pasal game show yang tengah hot sekarang.
its RUNNING MAN !!
mula~mula aku memang tak minat.
seriously aku tak minat.
housemates aku la memekak je.
dok tergelak~gelak bagai nak rak layan game show nie.
aku ni terpikir jugak apa la yang best sangat sampai depa ni tergelak sgt.
so , aku pun cakap apa kata kasi aku tengok satu episod.
aku nak siasat apa yang best sangat.
then.................
arghhhhhhhh...kelakar gila game show nie !!
aku terkejut yang aku tak sangka boleh addicted dengan cita nie.
ada banyak sebab kenapa aku suka cita nie.
sebab game depa yang tak masuk akal.
memang nak tergelak aku tengok.
nie la runner~runner game show nie.
monday couple Ji Hyo & Gary. daebak !!
Ji Suk Jin. paling veteran.
Gwang Soo yang selalu kena buli dengan sparta kook
Jong Kook oppa ^^
Haha & Jae Suk
flower boy Joong Ki 

so ampa semua kalau nak layan game show nie
boleh dapatkan detail DI SINI
okay guys. till then. tata
SEUM DWA!!!

Sunday, 1 January 2012

makan makan makan XOXO

recently pergi melantak sambil menambahkan lemak
di restoran Selera Village.
kalau bahasa jepang cakap Selera Village resutoran e ikimasu.
hehehe

lokasinya berdekatan dengan UiTM Merbok.
kalau lebih tepat Taman Lembah Bujang Indah.
so sapa~sapa yg berdekatan boleh la berkunjung
okey ^__^

aku jarang makan kat sini.
tapi dekorasi tempat ni memang cantik.
serba hijau. same goes dengan deco makanan dia.
memang menarik mata yg nak melantak.
haha ^^

so malam tu aku order nasi goreng ayam merah.
bagi aku sedap.
kata housemates aku, selera restoran ni memang 
menepati cita rasa org selatan.
so org selatan boleh la seranggg !!!
>,<

yummy ^___^
ni housemates aku.
boleh BW blog dia cik lien :)

 

Copyright © 2016 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page