Wednesday, 29 February 2012

First Contest by Afiqah & Amani Azwa: Edit Gambar Sehabis Cun

Assalamualaikum semua. 
malam rabu ni kita join contest daripada adik comel ini
macam ada chemistry pulak memandangkan kita
 memang minat edit gambar ni.
baru berjinak jinak dalam bidang ni. okay back to the topic.
kalau nak join boleh sangat sebab dateline lambat lagi.
syarat syarat sangat simple. tak rugi pun kalau join.
hadiah pun masyuk nak tau? click SINI.
olrite so gambar yang kita pertaruhkan adalah jeng jeng.
klik untuk tumbuhbesaran :)


talent : Farrah

gambar ini dirakam semasa perkahwinan beliau.
so thats it! hope boleh menang :)
tag : eyja  & hanini

DATELINE : 24 DISEMBER 2012



Monday, 27 February 2012

Freebies - Header Comel

hai semua. sihat semua?
ntah mimpi apa terasa nak bagi freebies dekat ampa semua.
header yang comel ala ala feminin skit.
kalau suka credit okay.
click and save.
kboi semua :)















Thursday, 23 February 2012

Freebies - Wallpaper Running Man

assalamualaikum gojes!
komban wa mina san.
okay malam malam ni kita nak kasi wallpaper running man.
kita memang addicted ngan gameshow yg tengah hot sekarang ni.
okay here we go!







Freebies - Gambar cute kfashion

assalamualaikum semua.
hari ni tetiba ase nak bagi freebies.
gambar yang comel comel.








click & save okay.
kbai :)

Monday, 20 February 2012

Awesomeeee Friend

assalamualaikum semua..
entry kali ni aku khaskan untuk roomate aku.
sebelum ni dia pernah buat entry pasal aku.
plus dia cita habis segala rahsia aku.
so revenge sekarang babe!
LOL joking lah.
okay okay nama beliau ialah Nur Farahain Binti Zainal Abiddin.
no i/c bla bla bla. okay aku tak tau pun. teettttt.
kawan kat sini semuanya lebih selesa panggil dia as Ain.
Dia nie muda setahun daripada aku. alah tak dak tua sgt aku ni kan.
yang uniknya kami dilahirkan dalam bulan yang sama.
which is february!!! dia 8hb. aku 28hb.
unik kan? ikutkan logik. bila 28 ditunggang balikkan jadi 82.
tambah palang jadi la 8/2. see? persamaan.
dia ni periang. kadang kadang dia mampu buat aku ketawa tengok dia.
kalau orang tak kenal dia, orang mesti cakap dia sombong.
eleh, masa aku awal2 nampak dia dekat MDS ( orientasi Uitm ) 
memang ya Rabbi, muka garang.
tapi bila dah dok terserempak banyak kali dia senyum kat aku.
so, perception aku, dia tak la sombong pun.
macam dia cakap kami mula rapat masa semester tiga.
sebelum ni bukan tak rapat cuma biasa biasa ja.
tapi seriously dia selalu ada time aku sedih, time aku happy, time aku lapar. hahaha
bagi aku, dia kawan yang baik. aku boleh share apa ja dengan dia.
tapi kan tapi kan time dia study jangan sapa pun kacau.
kenapa? most of the time, bila kita tanya dia something.
kadang kadang jawapan beliau tak seperti apa yg kita expect.
tu petanda dia fokus gila time study.
sementara aku boleh pulak layan shin chan tepi dia. hahaha
kontra kan aku dengan dia.
that's good! mana best kalau selalu ada persamaan.
okay la jom kita tengok gambar dia pulak.
masa ni time dia raya kat rumah aku. sweet kan.
okay perasan. kbai :)




Saturday, 18 February 2012

100 FOLLOWERS !!!

hey guys! sedar tak sedar 
" dah 100 orang yang follow blog aku "
aku dah hampir tiga bulan blogging.
its awesome for having you guys as my followers.
so sapa follower aku yang ke-100 tu?
jeng jeng jeng. take a look at this picture.
its nia ilyani !!!
so sebagai penghargaan kepada beliau, kita berbesar hati nak exchange link blog dia.
so ampa boleh la blogwalking blog dia nanti.
okay click DI SINI
okay guys. thanks pada semua yang sudi follow blog buruk aku ni.
kbai :)



Coming Soon

22/02/2012 - result semester tiga bakal diumumkan. haiyaaa..
 kalau boleh aku tak mau tahu weii. scary gila. harap harap aku lepas semua. AMIN.
28/02/2012 - its my birthday!! hell ya ! dah nak masuk 22 tahun .
gila cepat masa berlalu. sapa sangka aku dah jadi wanita.
HAHAHAHA. kelakar pulak bila pikir.
04/03/2012 - dah balik melbourne . sob sob sob. merbok ja. tapi student kat sana panggil melbourne. why? sebab merbok macam melbourne. i don't know sama ada betul ke tak.
so, get ready for semester four. can't wait !! see ya melbourke !!



Tuesday, 14 February 2012

Dengan Awak Jugak ^______^

Assalamualaikum olls!
thanks sebab sudi baca contengan aku nie.potpet tak habis kann.
hehe diam tak diam dah empat tahun aku dengan my incik firdaus.
rasa macam tak percaya kita dah sampai ke tahap ni.
boleh dikatakan kita berdua sudah serius tahap dewa dalam perhubungan kita kan.
yela kan masing masing umur dah makin meningkat.
 tipu la kalau tak da terpikir ke arah masa depan.
incik firdaus sekarang jauh daripada aku. dia di selatan, aku di utara.
sometimes kami ada jugak webcam. means that yang kami tak lupa antara satu sama lain.
hubungan kami Alhamdulillah direstui keluarga.
mengikut cadangan kami nak disatukan lagi tiga tahun. Insyaallah jika tiada halangan.
itu pun tunggu kami dua habis study.
harap harap dia menjadi yang halal bagi aku. Amin.

*dalam menyambut anniversary ni, akak aku yang baru kawin tiga bulan lepas dah pregnant!!

 

Copyright © 2016 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page