Wednesday, 21 March 2012

SOSEC daebak !!

Assalamualaikum peeps. how are you??
huishh lama tak conteng conteng kat sini.
busy sikit sejak dua menjak nih.
fuhhhh penat sangat semester ni.
universiti kita ada anjurkan event SOSEC.
SOSEC pediaaa la tu. 
bunyi dah macam sosej pun ada kann.
sosec stands for soft skill enhancement camp.
lokasi kita dekat Dusun Resort Kuala Nerang.
bagi aku dusun resort ni sangat menarik.
walaupun agak pendalaman tapi sesuai utk org yang nk release tension.
banyak aktiviti yg kami semua buat. antaranya merempuh halangan.
yang bebudak PLKN dok buat tu.yg menarik perhatian aku masa team building.
kita ada buat fingers king. memula memg aku tak tau apa kejadah la benda ni.
bila dah briefing baru la faham. cool sangat dapat main benda tu.
overall aku berpuas hati dengan kem kali ni. walaupun aku demam masa tu but still aku enjoy!!
jom terjah gambar gambar pulak ;)
ni coach PLKN yg guide kami semua. daebakkk !!

Saturday, 10 March 2012

SEGMEN blogwalking + follow by Syiera

DITUTUP!!!


Assalamualaikum semua. hari ni kita nak buat satu segmen.
segmen blogwalking + follow.
cara nak join senang je.

  • copy & paste banner di atas.
  • buat entry yang bertajuk " SEGMEN blogwalking + follow by Syiera " sebagai tanda yang you all join segmen nie. (linkkan ke blog syiera okay)
  • then tag at least tiga orang. make sure mereka tau. lagi ramai lagi awesome :)
  • lastly tinggalkan link korang dekat comment box syiera.contohnya http://sayasyiera.blogspot.com/2012/02/segmen-blogwalking-follow-by-syiera.html
nota kaki : tarikh tutup adalah pada 12 Mac 2012.  so jom ramai ramai join. :)

KLIK SINI UTK BLOGWALKING + FOLLOW

# setiap contestant yg join, syira akan follow balik. :D


    Thursday, 1 March 2012

    cara torture roommate anda sampai gila :)

    bengang dengan roomates? pernah tak?
    sapa pernah angkat kaki *ahaks.
    so mcmana nak balas balik ?
    okay its payback time !! hahahaha ( gelak jahat )

    1. Setiap hari Jumaat, pack segala barang anda dan bagitau kat roommate anda nak balik kampung. Selepas sejam, balik ke bilik & terangkan bhw takde org kat rumah. Unpack segala brg anda & pegi tidor.

    2. Setiap kali roommate anda balik, jerit sekuat hati" horee...kau dah balik". Lepas tu menari dlm 5 minit. Lepas tu, tenung jam lama2 dan tanya dia "Sepatutnya kau dah blah dah skrg"

    3. Buat2 terjaga pd tengah malam, jerit kuat2 " Tolong, kat mana aku berada ni?" dan lari keliling bilik tu. Kalau bilik kecil, cukuplah sekadar melompat 2-3 kali. Kemudian, sambung tidor. Esoknya, kalo dia tanya, pura2 tak tahu apa yg dia cakap.

    4. Ambil marker, buat bulatan kecil kat lengan anda. Besarkan bulatan tu setiap hari sambil berkata "Dah merebak... dah merebak!"

    5. Beli pisau banyak-banyak. Tajamkan setiap malam sambil merenung roommate anda sambil berkata "Tak lama lagi...tak lama lagi..."

    okay ? SELAMAT MENCUBA.
    hahahha sekadar berkongsi sahaja.
    jangan la gaduh gaduh sesama roomates.
    biasa la gaduh sikit sikit. asam garam berkawan.
    kalau ada masalah settle elok elok okay.
    duduk satu bilik kena mesra mesra alam baru ceria hari hari kita.

    tengok mcm kami nie. serasi kan?
    okay perasan sangat. kbai :)








     

    Copyright © 2016 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

    |Top of page