Monday, 30 July 2012

rahsia kucing makan rumput


Assalamualaikum 


RAHSIA KUCING MAKAN RUMPUT
  • Untuk buang gumpalan bulu dalam perut. Dengan cara memuntahkan semula rumput yang dimakan bersama2 dengan gumpalan bulu/tulang ikan. Perut kucing akan lebih selesa jika memuntahkan semula gumpalan bulu/tulang ikan tersebut.
  • Untuk diet selain daripada makanan ruji
  • Untuk sistem penghadaman atau pencernaan, kucing perlukan fiber dari rumput untuk penghadaman mereka supaya lebih lancar
  • Klorofil dari rumput ini membantu pernafasan kucing supaya lebih lancar. Disamping mempunyai vitamin dan tidak seperti rumput biasa.





warna kulit bukan ukuran..

Assalamualaikum..


 hai semua. dah makan? hehehe.. bulan puasa mana makan kan. hehehehe..
haaa.. syiera cukup pantang kalau ada orang yg suka sangat kategorikan org lain.
macam tajuk entry kita, warna kulit. tak kisah la dia hitam ke putih ke apa masalahnya yg korang nak cakap dia tak cantik? Look, walaupun dia kulit dia hitam but still dia cantik. ini fakta okay. sebab ramai juga di kalangan lelaki yg menginginkan teman wanita yang putih gebu. yang berkulit agak gelap di tolak tepi.

kesian kan kalau kita kategorikan orang macam tu. Hello, setiap manusia dalam dunia ni ada keistimewaan dia yang tersendiri. cuba anda bayangkan kalau perempuan tu putih, dia nampak cantik but then kalau bayangkan dia dalam ton kulit yang lebih hitam, so dia pun mesti sama ja kategori dengan perempuan berkulit gelap. 

 once dulu kawan syiera selalu kena kutuk sebab dia berkulit gelap. chill la, standard maa kalau budak sekolah aktif dalam sport then kulit muka burn skit. tu pun nak dijadikan bahan ketawa. setiap kali beliau masuk kelas mesti dia kena kutuk. yang kelakarnya diorang suka nyanyikan lagu Melly Goeslow soudtrack filem Tentang Dia tu. Kan lagu tu ada bait bait " sehitam langit di angkasa blah blah.... ". dengar je perkataan hitam tu beliau mesti ase nak mengamuk.  

chill la, tak kira la dia kulit gelap ke putih ke what don't kita berkawan ja. jangan letakkan warna kulit sebagai ukuran. ketahui lah semua makhluk Allah SWT ni semuanya indah indah belaka. tak bezanya antara kita. seriously, bear in your mind guys. eh, ada je orang berkulit gelap yang lawa. nak bukti ? tengok di bawah. ^_______^

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
v

 
tyra banks 
 
 rihanna


Sunday, 29 July 2012

1st Giveaway Superb Simple By : Yanna

MENANG HADIAH BLOG TERKEMAS!!
Assalamualaikum. 

hari ni terbuka hati nak join giveaway blog comel ni. haha
kalau semua nak join boleh sebab due date lambat lagi.

 

alo lo comei ja banner kan.
so tunggu apa lagi? lai lai join. ketuk banner tu utk join :) 

Saturday, 28 July 2012

Love You ;)


The world is full of beautiful things like YOU. Thanks Capital F. 






Monday, 23 July 2012

Ramadan Datang Lagi..



Assalamualaikum :)


Alhamdulillah dah masuk hari ketiga kita berpuasa kan.  Ameen. Dapat juga kita menjalani ibadah puasa. *Harapnya penuh la bulan ni ye. Insyaallah. Siapa tak puasa tak dapat duit raya. Hik hik.
Ramadan kali ni syiera tak dapat nak berbuka puasa dengan keluarga macam tahun sebelum ni.
Kenapa? Sebabnya syiera buat intersesi di universiti. In a simple word, short semester.
Intersesi ni sebulan je jadinya sepanjang bulan ramadan syiera kena struggle study. 
Boleh dikatakan, tahun ni raya pun takkan meriah sangat sebab syiera kena study.
Sebabnya selepas raya terus final exam. sob sob sob.. Its okay. pengorbanan ni. Hope semua akan berjalan dengan lancar. Doakan syiera okay. Mungkin nanti Facebook, Twitter syiera dll akan sunyi pasni sebab syiera tak sempat nak update sangat. Then kalau syiera tak reply tu harap maklum la ye. *susun jari minta maaf ;)

Apa lagi ek? Oh ya tadi syiera ada tonton Best In World. Episode two. Credit to 8TV. Rancangan ni pasal travel show sambil makan makan. Alah, macam jalan jalan cari makan tu. Astagfirullah al azim.. bulan puasa ni tgok cita macam tu pulak. tergugat iman aihhh. Hahahhahaha... Yang menarik perhatian syiera adalah dengan menu di Seremban iaitu Mee Goreng Bodo. Seriously nama dia bodo. Kelakar kan? Yang makan tu pandai la. Haha. Nama menu yang unik. Mungkin disebabkan mee goreng tu semata mata mee sahaja without ayam, daging and etc. Thats why la dipanggil mee goreng bodo. I think you should take a look at that episode. Sumpah tergelak gelak tengok. Lastly, tadi syiera ada tengok video perkahwinan pasangan pengantin muda. si suami berumur 16 y/o btw isterinya baru 14 y/o. Can you believe it? Serious. So sweet couple ni. Cepat ja jodoh depa sampai. Barakallah. Nak tengok? Ketuk sini.

till then, tata. Komban wa mina san.

May the Ramadan bring you peace and prosperity, good health and wealth, and brighten your life forever. Ameen   

Wednesday, 18 July 2012

Farah Oh Farah..

Assalamualaikum

Farah ni siapa ni?  Kakak farah umaina sila jangan perasan. Hahaha. Dia ialah cik housemate. Nama beliau Farah Zawani. No ic blablabla.. xtau pun sebenarnya. Hahahaha. Pelajar jurusan Islamic Banking..Umur ala.. ermm..20 an.. marah dia kalau citer pasal bab umur ni. Hihi.

Macamana boleh kenal makhluk Allah ni?

Citer ni bermula bila kami gadis gadis hot sentap 342A tercari-cari housemate baru. Kebetulan nak kata jodoh di situ, Farah pun tgh cari rumah sewa. So kita semua setuju la terima dia. Haip, sebelum nk terima tu kami siap interview dulu. Nak tengok pass ke idok. Soalan pertama yang kami semua tanya “ dia ni gila gila dak?”. Kenapa tanya mcm tu. Haa...sbb kami semua ni agak kepoh dan masuk air skit.  Kalau la farah ni jenis skema taman acane tu? Boleh imagine tak suasana umah kami. *bunyi cengkerik

Perangai dia macamana?

Beliau tersangat la sporting. Happy-go-lucky orangnya.  In a simple word, ngam la dengan kami semua. FYI dia ni pandai menjahit manik. Sangat la rajin menjahit manik sampaikan tali kad matrik pun dia jahit manik. Kau.. mampu ke? Hihi. Kalau aku ke, memang tak dak masa la nak menjahit. Apa tah lagi nak jahit benda cinonek ( kecik, jangan kata aku mencarut plak. Haha). So sapa sapa nak tempah jahit manik boleh cari dia di talian 019 tekan tekan tak dapat. Tetttttt. So farah dah kaya jangan lupa kami. Dah tolong pomot ni. Ahahahaha.

Selang sebaris, dia suka makan. Personally la yang aku perasan. Suka makan bukan bermakna makan banyak. Two different things. Harap maklum. Maksud aku, dia banyak info tempat makan yang best best kat sungai petani. Aku yang zahirnya asal sini pun tak tau sangat. Puii termalu di situ. Hahahah. Yang penting dia memang minat karok. Sama la jugak mcm kami semua. bila dia nyanyi lagu “hukum karma” memang power. Teringat aku kat seseorang tu bila dia nyanyi lagu tu sebab sangat sesuai. *ampa mesti tau sapa kannn . Hikhikhik.

Selang sebaris lagi, dia sangat sayangkan si tua putih. Sapa putih plak dah ni. Putih ni seekor kucing. Sikit sikit cedera parah. Ntah mana datang mai umah sewa kami. So kami pun merawat la. ingat dah okay, nk blah la rupanya melekat sampai skrg. Hahaha putih ni dulu aku panggil dia malik \watak aoran aziz/. Sebab gangster muka. Harap muka ja ganas tapi kalah bila kena gomoi. APTB. Hahaha muka putih ni memang stone. Usha panas ja. Panggg haa bru tau. Tapikan kan nak habaq ni. Si putih ni rapat gila dgn ain. Dgn lin lagi rapat. Siap lena ataih tilam lin habaq mai. \terasa diri ni nak kena maki jugak nanti/. Hahahaha. Farah memang syg gila kat dia. Kalau puith tak balik umah meroyan la dia. Untung la kau putih. Dah la menumpang, orang sayang pulak.
  

Selepas enam bulan...

Dah mcm drama plak kan..hahaha kami ni gadis gadis hot sentap kena ucap bye bye kat farah sebab dia dah nak praktikal. Which means dia pindah dari umah kami semua. Sedih kan? Ahahaha walaupun kenal dalam  masa yang singkat tapi rasanya mcm dah lama kenal.  We’re gonna miss you after this. A lot. Seriously.. sob sob sob.. kalau datang kedah jangan lupa bertandang ke sini. I wish you good luck for your future. We love you. Muahhhxx. Jom tengok gambar beliau. 
  
                              
   

 comey dak? omey omey kan. okay stop.agak gedik di situ.
dia nak kawin dah. melepas la ampa. hahaha. 

till then bye bye. 

Exclusive Ramadhan Giveaway By Kiera And Eira


assalamualaikum 


bismillah.. kita join. hehehe
dengan jujurnya kita dah follow/like semua sponsor. 
lai lai jom join. hadiah sangat menarik.

ketuk ketuk banner comel tu utk join 



Sunday, 15 July 2012

Hater became Hearter :)


Assalamualaikum.

tajuk enrty memang tak buleh blah kan. Hahahahaha. lama tak update blog nie. 
well, i'm just finished my final exam. Pheww~ dah lepaihh dah semua. lega habaq maii.
bila dah habeh exam ni masa ni la nak layan movie, doing something yg aku tak sempat nk buat etc.
first thing first, aku layan movie. baru ja lepas maraton 3kilometer \ye ye ja/ tengok movie Twilight.
ampa mesti nak cakap aku ketinggalan zaman kan. HAAHAHAHAHA

 seriously, aku tak pernah tengok !!

jakun juga aku ni ann. Boo la boo la. hiks :D
dulu aku tak intend langsung nak tengok. but then bila roomate aku addicted sgt.
so, aku pun minta la tgok. first impression, hmm not bad la. bila dah lama tengok okay okay syioknyaaa..
uhuk uhuk. agak gedik di situ. maafkan saya. uhuk uhuk sekali lagi.
Now aku dok tunggu breaking dawn part two. coming soon.  

 can't wait! hehehehe

apa yang buat aku suka dalam cita ni. BELLA SWAN. 
aku suka attitude dia yang agak kasar, boyish but then bila dah jatuh cinta, dia betul2 sayang kt Edward tu.
hero pontianak tu serius la beb putih sangat. naik silau mata aku kalau dia kena sunlight. Hahaha
Jacob? Pheww~ tuff tu ja boleh cakap. dalam banyak2 wolf tu dia la yg paling comel. Hiks. 

*keep ur mouth close everybody. hehe

Saturday, 7 July 2012

Segmen Bloglist Ramadhan by Adam Zailani


Assalamualaikum :)

hai hai tup tup tup dah masuk bulan julai kan?
kejap ja ase. dah hampir sempurna tahun 2012.
however, bulan ramadhan pun dah nak dekat !!!
excited tak? hehehhe
okay stop membebel. skarang nak cita pasal segmen ni.

 
otototo comel kan banner ni?
thanks to Adam Zailani sebab dah invite saya :)
syarat syarat sangat simple.
rugi kalau tak join. so apa tunggu lagi?
lai lai jom la join. klik banner comel di atas utk buat magik ke blog owner.

anyway saya dah like syarat paling wajib tu.
I am the lucky liker no 193 \lucky ke/

okay then. jangan lupa ikut syarat semuanya.
nota kaki: puasa jangan tak puasa ^_____^ 

 

Copyright © 2016 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page