Wednesday, 18 July 2012

Farah Oh Farah..

Assalamualaikum

Farah ni siapa ni?  Kakak farah umaina sila jangan perasan. Hahaha. Dia ialah cik housemate. Nama beliau Farah Zawani. No ic blablabla.. xtau pun sebenarnya. Hahahaha. Pelajar jurusan Islamic Banking..Umur ala.. ermm..20 an.. marah dia kalau citer pasal bab umur ni. Hihi.

Macamana boleh kenal makhluk Allah ni?

Citer ni bermula bila kami gadis gadis hot sentap 342A tercari-cari housemate baru. Kebetulan nak kata jodoh di situ, Farah pun tgh cari rumah sewa. So kita semua setuju la terima dia. Haip, sebelum nk terima tu kami siap interview dulu. Nak tengok pass ke idok. Soalan pertama yang kami semua tanya “ dia ni gila gila dak?”. Kenapa tanya mcm tu. Haa...sbb kami semua ni agak kepoh dan masuk air skit.  Kalau la farah ni jenis skema taman acane tu? Boleh imagine tak suasana umah kami. *bunyi cengkerik

Perangai dia macamana?

Beliau tersangat la sporting. Happy-go-lucky orangnya.  In a simple word, ngam la dengan kami semua. FYI dia ni pandai menjahit manik. Sangat la rajin menjahit manik sampaikan tali kad matrik pun dia jahit manik. Kau.. mampu ke? Hihi. Kalau aku ke, memang tak dak masa la nak menjahit. Apa tah lagi nak jahit benda cinonek ( kecik, jangan kata aku mencarut plak. Haha). So sapa sapa nak tempah jahit manik boleh cari dia di talian 019 tekan tekan tak dapat. Tetttttt. So farah dah kaya jangan lupa kami. Dah tolong pomot ni. Ahahahaha.

Selang sebaris, dia suka makan. Personally la yang aku perasan. Suka makan bukan bermakna makan banyak. Two different things. Harap maklum. Maksud aku, dia banyak info tempat makan yang best best kat sungai petani. Aku yang zahirnya asal sini pun tak tau sangat. Puii termalu di situ. Hahahah. Yang penting dia memang minat karok. Sama la jugak mcm kami semua. bila dia nyanyi lagu “hukum karma” memang power. Teringat aku kat seseorang tu bila dia nyanyi lagu tu sebab sangat sesuai. *ampa mesti tau sapa kannn . Hikhikhik.

Selang sebaris lagi, dia sangat sayangkan si tua putih. Sapa putih plak dah ni. Putih ni seekor kucing. Sikit sikit cedera parah. Ntah mana datang mai umah sewa kami. So kami pun merawat la. ingat dah okay, nk blah la rupanya melekat sampai skrg. Hahaha putih ni dulu aku panggil dia malik \watak aoran aziz/. Sebab gangster muka. Harap muka ja ganas tapi kalah bila kena gomoi. APTB. Hahaha muka putih ni memang stone. Usha panas ja. Panggg haa bru tau. Tapikan kan nak habaq ni. Si putih ni rapat gila dgn ain. Dgn lin lagi rapat. Siap lena ataih tilam lin habaq mai. \terasa diri ni nak kena maki jugak nanti/. Hahahaha. Farah memang syg gila kat dia. Kalau puith tak balik umah meroyan la dia. Untung la kau putih. Dah la menumpang, orang sayang pulak.
  

Selepas enam bulan...

Dah mcm drama plak kan..hahaha kami ni gadis gadis hot sentap kena ucap bye bye kat farah sebab dia dah nak praktikal. Which means dia pindah dari umah kami semua. Sedih kan? Ahahaha walaupun kenal dalam  masa yang singkat tapi rasanya mcm dah lama kenal.  We’re gonna miss you after this. A lot. Seriously.. sob sob sob.. kalau datang kedah jangan lupa bertandang ke sini. I wish you good luck for your future. We love you. Muahhhxx. Jom tengok gambar beliau. 
  
                              
   

 comey dak? omey omey kan. okay stop.agak gedik di situ.
dia nak kawin dah. melepas la ampa. hahaha. 

till then bye bye. 

No comments:

Post a Comment

 

Copyright © 2016 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page