Monday, 23 July 2012

Ramadan Datang Lagi..



Assalamualaikum :)


Alhamdulillah dah masuk hari ketiga kita berpuasa kan.  Ameen. Dapat juga kita menjalani ibadah puasa. *Harapnya penuh la bulan ni ye. Insyaallah. Siapa tak puasa tak dapat duit raya. Hik hik.
Ramadan kali ni syiera tak dapat nak berbuka puasa dengan keluarga macam tahun sebelum ni.
Kenapa? Sebabnya syiera buat intersesi di universiti. In a simple word, short semester.
Intersesi ni sebulan je jadinya sepanjang bulan ramadan syiera kena struggle study. 
Boleh dikatakan, tahun ni raya pun takkan meriah sangat sebab syiera kena study.
Sebabnya selepas raya terus final exam. sob sob sob.. Its okay. pengorbanan ni. Hope semua akan berjalan dengan lancar. Doakan syiera okay. Mungkin nanti Facebook, Twitter syiera dll akan sunyi pasni sebab syiera tak sempat nak update sangat. Then kalau syiera tak reply tu harap maklum la ye. *susun jari minta maaf ;)

Apa lagi ek? Oh ya tadi syiera ada tonton Best In World. Episode two. Credit to 8TV. Rancangan ni pasal travel show sambil makan makan. Alah, macam jalan jalan cari makan tu. Astagfirullah al azim.. bulan puasa ni tgok cita macam tu pulak. tergugat iman aihhh. Hahahhahaha... Yang menarik perhatian syiera adalah dengan menu di Seremban iaitu Mee Goreng Bodo. Seriously nama dia bodo. Kelakar kan? Yang makan tu pandai la. Haha. Nama menu yang unik. Mungkin disebabkan mee goreng tu semata mata mee sahaja without ayam, daging and etc. Thats why la dipanggil mee goreng bodo. I think you should take a look at that episode. Sumpah tergelak gelak tengok. Lastly, tadi syiera ada tengok video perkahwinan pasangan pengantin muda. si suami berumur 16 y/o btw isterinya baru 14 y/o. Can you believe it? Serious. So sweet couple ni. Cepat ja jodoh depa sampai. Barakallah. Nak tengok? Ketuk sini.

till then, tata. Komban wa mina san.

May the Ramadan bring you peace and prosperity, good health and wealth, and brighten your life forever. Ameen   

No comments:

Post a Comment

 

Copyright © 2016 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page