Monday, 30 July 2012

warna kulit bukan ukuran..

Assalamualaikum..


 hai semua. dah makan? hehehe.. bulan puasa mana makan kan. hehehehe..
haaa.. syiera cukup pantang kalau ada orang yg suka sangat kategorikan org lain.
macam tajuk entry kita, warna kulit. tak kisah la dia hitam ke putih ke apa masalahnya yg korang nak cakap dia tak cantik? Look, walaupun dia kulit dia hitam but still dia cantik. ini fakta okay. sebab ramai juga di kalangan lelaki yg menginginkan teman wanita yang putih gebu. yang berkulit agak gelap di tolak tepi.

kesian kan kalau kita kategorikan orang macam tu. Hello, setiap manusia dalam dunia ni ada keistimewaan dia yang tersendiri. cuba anda bayangkan kalau perempuan tu putih, dia nampak cantik but then kalau bayangkan dia dalam ton kulit yang lebih hitam, so dia pun mesti sama ja kategori dengan perempuan berkulit gelap. 

 once dulu kawan syiera selalu kena kutuk sebab dia berkulit gelap. chill la, standard maa kalau budak sekolah aktif dalam sport then kulit muka burn skit. tu pun nak dijadikan bahan ketawa. setiap kali beliau masuk kelas mesti dia kena kutuk. yang kelakarnya diorang suka nyanyikan lagu Melly Goeslow soudtrack filem Tentang Dia tu. Kan lagu tu ada bait bait " sehitam langit di angkasa blah blah.... ". dengar je perkataan hitam tu beliau mesti ase nak mengamuk.  

chill la, tak kira la dia kulit gelap ke putih ke what don't kita berkawan ja. jangan letakkan warna kulit sebagai ukuran. ketahui lah semua makhluk Allah SWT ni semuanya indah indah belaka. tak bezanya antara kita. seriously, bear in your mind guys. eh, ada je orang berkulit gelap yang lawa. nak bukti ? tengok di bawah. ^_______^

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
v

 
tyra banks 
 
 rihanna


No comments:

Post a Comment

 

Copyright © 2016 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page