Monday, 15 April 2013

Kesulitan track and trace ABX Express. PERLU BANTUAN SEGERA.



Hi hi selamat pagi. Ohaiyo gozaimasu. Macam tajuk entry yang di atas, syiera selalu mengalami kesulitan bila nak check lokasi barang yang dah dipos. 

As you know, syiera adalah drop shipping agent beberapa supplier dalam malaysia.
Kebanyakkan supplier menggunakan khidmat ABX Express untuk menghantar barang yang telah dipesan. Well pening kepala juga bila ada customer yang tanya kenapa tak boleh nak track barang yang dipos. 

So, syiera pun try la tracking sendiri. Dia keluar macam ni mula-mula kita buka website ABX.

Dia suruh masukkan 10 digit references number per baris. Syiera ulang lagi PER BARIS.
Dengan semangatnya dan perasaan membuak-buak, syiera pun masukkan sepuluh ref. number tadi macam ni.

Then resultnya......


 What the fish????!!! Apa benda ni? 
Sumpah syiera tak faham satu hapaa pun. Date yang dia bagi tu langsung tak valid.
Tahun 2012?? 2009?? Apakah?? So, syiera decide nak letak in row je semua ref. number tu. Then dia keluar result macamni.

 RAWRRRR!!! Sparta Kook dah mengamuk. Hehe. No records available pulak dah.
So acaner ni? Nak explain macam ni dekat customer. Haish susah bebenor guna natang ni.
So, harap korang dapat kongsi information pasal benda. Pengalaman ke pape ja.
 Haaa.. mungkin juga syiera yang salah cara nak track ke acane? Dah stress betul ni.

By the way kalau korang nak shopping budget bawah RM50, boleh try tengok-tengok dekat shopline syiera. KETUK SINI.

Nota kaki:  By the way siapa Jamal dengan Shahir tu? Haha.



No comments:

Post a Comment

 

Copyright © 2016 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page