Saturday, 28 September 2013

Giveaway Saya Sayang Malaysia – JiwarOsak





Giveaway Saya Sayang Malaysia


Jom Sertai Saya Memeriahkan Lagi Giveaway ini..

Hanya 4 Step untuk Sertai Giveaway Saya Sayang Malaysia

1. Tajuk "Giveaway Saya Sayang Malaysia – JiwarOsak"

2. Copy and Paste Code entry giveaway

3. Follow dan Like fanpage Sponser



4.Lengkapkan Ayat – Saya Sayang Malaysia kerana….

Sila Layari Website Penganjur untuk menyertai giveaway ini..

Saya Sayang Malaysia kerana….
SEBAB PERTAMA
 Kerana sayang dan terselit rasa syukur kerana berdiri dalam keadaan aman di bumi Malaysia ini, syiera inginkan yang terbaik buat Malaysia. Kita hidup berbilang kaum di negara kita. Ada melayu, cina, india, iban, kadazan, nyonya dan sewaktu dengannya. Kalau nak senaraikan semua memang entri ni mau berjela ye.

SEBAB KEDUA
Sebab dekat Malaysia banyak makanan yang sedap-sedap. Setuju tak? Setuju tak? Ada roti canai, nasi lemak, soto ayam, mee rebus, cucuq cempedak (dah terkeluaq dah loghat utaqa cek). And the best part is Nasi Kandaqqqq!! Syiera suka makan nasi kandar. Tempat paling best yang pernah syiera try nasi kandaq dekat Ketapang, Bagan Ajam. Kedai dia stall biasa ja duduk bawah pokok ketapang. That's why nama dia nasi ketapang @ nasi beratur @ nasi ganja. Speciality dia nasi dia. Payah la nak cari nasi yang lembut macam nasi ketapang. Lauk dia ayam madu dengan telur sotong pun dah cukup buat syiera puas hati. Beroperasi daripada pukul 11.30 malam ke atas. Nak tengok? Bawah ni haaa..

Sumber: Pesbuk member. Boleh dikatakan dia ni food traveler.

SEBAB KETIGA
Sebab Malaysia boleh dikatakan sedang membangun dengan kemudahan, teknologi, sistem pendidikan etc yang sedia ada. Contoh paling mudah kita banyak universiti di Malaysia. Sama ada government atau swasta. Dengan ini, barulah lahir modal-modal insan kelas pertama. Suka syiera cakap di sini yang syiera bersyukur sangat diterima tawaran ke UiTM iaitu satu-satunya universiti bagi kaum bumiputera. Alhamdulillah, sekarang dah last semester lepas tu dah konvo. Yeayyy.

Rasanya cukup la kot nah tiga sebab. Tak larat nak merapu apa lagi. Hehe. Anyway thanks Abg Feroz yang rajin sangat blogwalking tanpa jemu. Assalamualaikum 




6 comments:

  1. good luck yea.. teman pun join gak.. heee..

    ReplyDelete
  2. mekaceh sudi juin :) jgan lupe follow dan like sponser :)

    ReplyDelete
  3. tenku butang Thanks. Good luck untuk deme jugek yee :)

    AbgferOz Sama-sama :)

    ReplyDelete
  4. Singgah sini sambil isi tabung,
    Dari segmen yang sama,
    Giveaway Saya Sayang Malaysia - JiwarOsak
    Jemput join contest ini kalau tak keberatan,
    September Giveaway By KasihLestariAbadi

    ReplyDelete
  5. Hadiah best ! Meh join :)

    http://nadyabubble.blogspot.com/2013/09/lucky-draw-by-nadyabubble.html

    ReplyDelete

 

Copyright © 2016 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page