Thursday, 3 April 2014

Bengang Dengan Pos Laju !!



Assalamualaikum


Tajuk tak boleh blah kan. Tapi tu lah hakikatnya. Kemarin syiera pos novel untuk customer. Syiera guna flyer prabayar RM9 untuk semenanjung. Then pagi ni, Pos laju ketuk pintu rumah. Macam biasa la.

" Kak, tolong sain sini bla bla bla"

Syiera pun tanpa syak pape terus je sain. Tak sedar lagi masa tu barang aku. Ingat sapa la yang hantar barang dekat aku. Then lepastu.. 

" Eh, pengirim nama aku? Penerima....."

Sambil terkebil-kebil syiera tengok parcel tu. Blur. Kaku tanpa sebarang kata. Tak sempat nak ligan balik abam pos laju tu. Dah kenapa la pos laju return balik dekat syiera. Kalau pakai prabayar mana ada timbang dah. Selalu jalan ja syiera dok pos. Yang ni sangkut kenapa pulak. 

Let's say kalau tak boleh guna yang ni sebab lebih sikit je daripada 1 kg, kenapa ahkak kaunter tu tak cakap awal-awal? Cakap jelah

" Kak, ni burst kak. Kena timbang. Tak boleh guna prabayar sebab terlebih berat "

Haaa kan lebih manis. Syiera pun sejuk hati sikit. Tak dak panaih sampai lagu ni. Kan dah terkeluaq dah. Dah tu yang abam pos laju ni tak cakap ni return punya. Senyap ja. Haih awat la dengan hampa ni. Mulut ada ketoi emas ka tak reti nak bagitau. 

Senang-senang ja burn duit orang. Syiera bukan nak berkira sangat. Cuma ni attitude. Manner tu. Kalau tak boleh guna, tak payah la terima time posted over counter tu. Adoi laaa. Asal ek syiera dengar blogger Fatin Diana pun hangin jugak dengan pos laju. Dah kenapa dengan Pos Laju? Pfffffff. Sakit hati Ya Allah :(


Tolong like sikit ni. Tingkayu. Jasamu dikenang ! LIKE SINI

Nak menang B.A.P cap, produk Herbalife, bawal rose, topup dan banyak lagi?
JOIN SINI
Nak beli perfume Dubai bergred AAA serendah RM30? ORDER SINI





2 comments:

  1. adooiii dear.. ~.~ Zara pon frust kalo jadi mcm ni.. duit hangus satu hal.. sikap melayan pelanggan tu yg xbleh terima..

    ReplyDelete

 

Copyright © 2016 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page