Saturday, 12 April 2014

MINTAK TOLONG SIKIT BOLEH? SIAPA ORANG SELANGOR?




Assalamualaikum


Syiera nak minta tolong boleh? Bukan nak minta like ke apa ek. Nak minta tolong blogger Selangor tunjukkan jalan. Ewah tunjuk jalan pulak. Maksud syiera tunjuk haluan lebih tepat. (Apasal tunggang langgang sangat bahasa aku ni?)

Gini gini, syiera nak tahu. Macam mana nak pegi Klang Sentral dari UiTM Shah Alam? Syiera ada minta pertolongan pak cik Google.Tapiiii ntah apa-apa yang keluar. Sangat tidak membantu. Susah jugak bila orang utara datang ke selatan tapi tak tau jalan. Ada cadangan transport awam tak?

Kalau tau, jangan segan nak share ye. Sharing is caring. Mohon tunjuk ajar T____T








3 comments:

  1. sebenarnya banyak cara nak pergi sana. so ni one of cara nak pergi sana. so saya bagi direct yang lebih mudah oke. walaupun panjang,, hihi
    1. dari pintu pagar depan UITM ambil jalan straight.
    2. Pastikan anda straight sampai penghujung jalan after lalu depan Icity
    3. dekat penghujung jalan ada jalan besar, then belok kiri.
    4. Then sila bawa ke kereta ke line belah kanan sekali untuk membuat u turn.dekat tepi JJ bukit raja tu
    5. u turn menunjukkan jalan ke meru.
    6. Teruskan perjalanan straight melepasi bukit raja dan teruskan sehingga sampai jumpa giant belah kiri (pastikan tidak naik mana mana jambatan)
    7 jumpa Giant sila bawa dengan perlahan.
    8. Belok ke kiri bedekatan lencong bersebelahan dengan MCD.
    9, Straight sikit jalan akan jumpa area klang central dekat situ.
    Good luck dear :)

    ReplyDelete
  2. Awww terima kasih :') Terharu sekejap.

    ReplyDelete
  3. kalau nak naik transport awam, pergi je pondok bas depan medan selera seksyen dua sebelah kolej jati. nak rapidkl yang menghala ke puncak alam. dia kan stop by dekat klang sentral. hehe

    ReplyDelete

 

Copyright © 2016 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page