Wednesday, 11 March 2015

REVIEW: LENOVO A5500



Assalamualaikum


Sebelum ni, syira pernah review Lenovo A889. Sekarang ni syira nak review pulak tablet keluaran Lenovo iaitu Lenovo A5500 atau A8-50. Syira beli masa bulan Disember tahun lepas seingat syira. Syira bukanlah gadget freak tapi syira suka bagi reward kepada diri syira bila dah penat lelah bekerja. Hihi. Sebelum ni pun, memang syira target nak beli tab untuk kegunaan online business syira. Alhamdulillah, hasil bekerja secara online syira dapat beli sebijik untuk diri sendiri. Hihi


Gedabak besau ,muka cek tau


Harga berapa? Mesti soalan ni selalu orang tanya. Masa syira beli harga yang syira dapat setelah penat nego dengan apek tuan kedai, last price RM650 for original set. Free casing, free charger etc. Apa yang membuatkan syira tertarik nak angkat Lenovo A5500? 


8" wideview IPS Display
Yes. Sebab besar sangat. Besar daripada muka syira. Hahahha. Display tab ni sebesar 8 inci. Haaaa kalau cakap tak cukup besar lagi tak tau la kan.


Slim dan ringan
Salah satu sebabnya ringan. Tak berat sangat pun kalau nak usung sana sini. Berat tab ni cuma 350g ja tau. Ketebalan tab ni lebih kurang 9mm thin. Slim ke idok? 


Slimnya lahai.. Tuannya bila lagi? Haha


Dolby Digital Plus dengan dua speaker
Yang ni paling excited, sebab sound tab ni best! Speaker di kiri kanan. Nak layan movie ke lagu ke running man ke memang best. Sebab sistem tab ni menggunakan Dolby Digital Plus. Alaa macam GSC Cinema tu. 


Midnight blue gituuuu..


Bateri so far syira guna boleh bertahan selama lapan jam kalau guna secara tidak berterusan. Syira guna mostly untuk online je. Kegunaan lain kadang-kadang main game. Itu pun kalau dah bosan sangat. Terus-terang syira puas hati guna tab ni. Superb bagi syira.Harga pun berpatutan. Tab ni dikeluarkan dalam 4 warna. Masa syira beli tu ada warna putih dan biru ja. Kalau ada merah dah lama syira rembat!


Yang mana satu idaman kalbu awak semua?


Full specifications boleh usha SINI SINI SINI






13 comments:

  1. hukhuk. rasa panas je stiap kali nmpk hp atau gadget xD sbb hp saya x smpi 2 minggu kot guna, dah rosak. mmg gila hp tu, =_=

    nasib handphone tu gila dulu sebelum saya jadi gila. haha. igt nk betulkan nanti. but rasanya kalau betulkan pon tak guna kot. sbb rasanya jenama hp tu yg teruk.

    ReplyDelete
  2. Warna merah tu memang pilihan kalbu... hehe

    ReplyDelete
  3. nak tnya, ia leh guna wechat ka whatsapp ka dan sebagainya ?

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. Guys, try lah call no tu ugut dia. Atau pun lapor je kat polis. Alhamdulillah saya tak terkena

    ReplyDelete
  6. Baru je bank in rm60 smlm :( mggelupur sgt xsearch pape blog :( mnyesalnye :(

    ReplyDelete
  7. +60164387198 ni no cik za tu..hampeh :(

    ReplyDelete
  8. Asa syarikat pinjaman pinjaman bersedia untuk meminjamkan mana-mana jumlah yang anda perlukan untuk memulakan perniagaan peribadi anda. kami memberi pinjaman pada kadar faedah 3%, juga jika anda ingin membeli rumah di atas ansuran bulanan kita juga boleh menjual rumah untuk anda. supaya Sila memohon pinjaman pertanian pertanian. jika anda memerlukan hubungan pinjaman e-mel kami: asaloantransfer@gmail.com, anda juga boleh menghubungi e-mel ini: finance_institute2015@outlook.com, Mungkin ada banyak sebab mengapa anda perlu akses kepada beberapa wang tunai tambahan - daripada yang tidak dijangka pembaikan kereta atau rumah untuk membayar perkahwinan anda atau cuti khas. Tetapi apa sahaja yang anda memerlukannya, apabila anda meminjam antara $ 5,000 USD untuk 100,000 USD di atas.

    pengkhususan Syarikat.
    1) Kami memberi pinjaman pada kadar faedah 3%.
    2) Kami juga boleh membeli sebuah rumah pilihan anda dalam mana-mana lokasi pilihan anda.

    ReplyDelete
  9. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete

 

Copyright © 2016 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page