Saturday, 11 April 2015

PENIPUAN KERJA SAMBILAN MELIPAT RISALAH DI RUMAH


Assalamualaikum

Secara asasnya, apa yang awak semua faham tentang kerja melipat risalah? Kalau tanya adik syira, dia cakap agaknya lipat katalog lepas tu pos ke company balik. Haha SALAH. Generally, kerja sambilan melipat risalah ni memerlukan kita membayar sejumlah wang untuk tujuan pendaftaran. Selepas tu, kita akan terima satu sampul berisi risalah. Penerangan yang lengkap tentang kerja tu. Lepas tu kita kena pasarkan balik macam orang yg war²kan tentang kerja sambilan ni. Potostat kertas² tu dan pos kepada mangsa seterusnya. Licik tak?

Celah mana yang kita kaut keuntungan tu? Haa.. syira nak kongsi pengalaman kakak syira sendiri yang dah terkena dengan penipuan kerja sambilan di rumah ni. Beberapa hari yang lepas, dekat facebook ramai nau syira tengok orang iklankan kerja sambilan. Keuntungan berdasarkan kerajinan. Average gaji RM200-RM500 seminggu. SEMINGGU!! Hambik ko. Sapa tak nak bila dengar kan? Nak nak sekarang ni GST semua benda perlu duit. 



Kakak syira dikenakan bayaran sebanyak RM40 sebagai bayaran penyertaan sekali seumur hidup. So settle bayar. Harapan kakak syira tu sama macam adik syira cakap. Ingat kerja lipat katalog pastu pos ke client. Sekali sampai... Nahhhhhh! Ya Allah, tersentap syira yang baca ni. KITA KENA ULANG BENDA YANG SAMA MACAM ORANG TU BUAT. Sama tak macam menipu? Ya sama. Ini scammer!

Sama seperti kita ambil duit orang kononnya ganjaran lumayan yg mana kita sendiri kena memikat orang lain untuk membayar balik RM40 tu. Menipu secara halus bagi mengaut keuntungan dengan cara mudah. Dari aspek Islam, adakah duit RM40 tu halal? Bayangkan kalau yang minta PM tu 100 orang. Dah berapa keuntungan? RM4000!!!! Memang licik benor orang macam ni. Tak rasa bersalah ke buat orang lain tertipu? Basically, tiada sebarang kerja pun kita kena buat. Cuma iklankan balik dan ulang benda yg sama. Tapi kakak syira tak sanggup buat benda yg sama dekat orang lain. Hang gila ka kiah? Silap hari bulan orang mai tetak kepala hang percuma ja.

Moral of the story, jangan mudah terpengaruh dengan iklan di media sosial. Tiada kerja yang mudah di dunia hari ini tanpa usaha gigih. Banyak lagi kerja lain. Contoh join dropship jual produk kecantikan ka, baju ka, jam ka. Kan lagi membawakan hasil yang yakini halal. 




336 comments:

  1. Nak try buat keje online ke..xyah cari org, xyah bank in duit kat org..jom join clixsense nie x rugi pun..mcm kerja dari rumah, yg bezanyer clixsense nie free..x perlu nak keluarkan modal, lpas register dah blh buat keje..simple dan senang nak faham..http://www.clixsense.com/?6976441

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya dah register lpas tu buat mcm mne ye sis

      Delete
    2. Sis kalo nak cepat faham..lepas register sis pegi dekat forum pastu click task atau offer, xpun pegi forum pastu click Malay..kat situ ada byk tips dari senior2

      Delete
    3. saya dah buat and dah boleh cash out. tapi nak kena verified dlu akaun tu, pastu dia mintak card number and code. takut la dia ambik semua duit dalam akaun. mohon pencerahan.

      Delete
    4. saya dah boleh cash out dh clixsense tu. tapi nk kna verified, dia mintak card number and code. boleh percaya ke

      Delete
    5. baik tak panah. ingatkan nak untung, last2 kena tipu. Info tu dah cukup untuk keluarkan duit tau beli barang online.

      Delete
    6. Ni pun penipu jgak la nih..mntk card no n code smua..

      Delete
    7. Nama penipu tuh ..mustakim kasmin..

      Delete
    8. sapa kata clixsense menipu?korang kena verified account paypal kalau tak camana company nak sent duit kat akaun korang.sy penjana duit tegar dengan clixsense ni. boleh tgk blog sy. http://surveyonlinepaid.blogspot.com

      Delete
    9. Dah dapat first payment :)

      Delete
  2. yeake...nasib baik saya xdaftar lagi..terima kasih yea sebab bagitaw...

    ReplyDelete
  3. patut report ke kat KPDNKK. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kes ni dah lama. Bkn baru lagi. Tapi still aktif. Tak da sebarang tindakan pun.

      Delete
    2. saya baru je terkena. bank in rm60. em .

      Delete
    3. saya baru je terkena. bank in rm60. em .

      Delete
    4. Miss Dora..awak terkena dgn job ape ye yg byr rm60 tu?

      Delete
    5. Sy pun dh kna tipu. Kta tggu brg. Smpi skg brg x smpi2...daffatr pun 60 jg.

      Delete
    6. Sy pun dh kna tipu. Kta tggu brg. Smpi skg brg x smpi2...daffatr pun 60 jg.

      Delete
  4. boleh cuba yg ni insyaallah dpt tmbh rezeki
    http://jobdirumah.net/dap/a/?a=6137

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuba awak try buat keja online ni..x payah susah cari org, x payah ambil risiko bank in duit kat org..

      join ja clixsense nie x rugi pun.. xkena daftar pun, x bawa kuar modal pun. saya dh cuba, saya bukan scammers. clixsense ni mcm kerja dari rumah, yg bezanyer clixsense nie free. lpas register dah blh buat keja..simple dan senang nak faham..http://www.clixsense.com/?8290257

      Delete
  5. Keciannya, macam-macam progra scam sekarang ni.Saya
    pernah tengok iklan macam ni kat facebook, dah agak dah
    ini kerja scam.


    Memang ada kerja dari rumah yang betul, cuma
    kita kena bijak untuk mencari, memilih dan menilai
    seperti yang saya kongsikan dalam "Kerja dari rumah dengan cara yang betul".


    Terima kasih atas maklumat ini ye :-)

    ReplyDelete
  6. ye betul tu..saya pun baru2 nie kena...ingt nk cari keje berfaedah...tapi cara2 mcm tu buat mana..dh cakap keje lipat2 surat...last2 nie jadi nye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuba awak try buat keja online ni..x payah susah cari org, x payah ambil risiko bank in duit kat org..

      join ja clixsense nie x rugi pun.. xkena daftar pun, x bawa kuar modal pun. saya dh cuba, saya bukan scammers. clixsense ni mcm kerja dari rumah, yg bezanyer clixsense nie free. lpas register dah blh buat keja..simple dan senang nak faham..http://www.clixsense.com/?8290257

      Delete
    2. sis , ade ws tak ? meh number . nak pm . idk how to use that web lah

      Delete
  7. KPDNKK tido.. byk kes yg lembab setel

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jangan ckp KPDNKK tido. Amerika yg mcm bagus tu pun tak boleh buat apa2. Saya dan kena tipu dgn nama Norhidayu binti Muhammad. Siap ada watsapp lagi. Makalah duit tak halal. Korang pun sangat arif apa akibatnya. Tengok tanah kubur.

      Delete
    2. Amerika pun tak boleh buat apa2 kes mcm ni. Biarlah, diorang suka makan duit tak halal. Esok2 dapat musibah jgn ckp Tuhan menguji untuk tingkatkan iman. Tu adalah balasan.

      Delete
    3. Sis green planet, saye pun tkena sis, byr da rm60 tuu, cmnee yee nak buattt? Blog nya trus dia buang, penipu betol, sis ingat dak name syarikat nyeee?

      Delete
    4. Says pun dh trkna dgn nurhidayu bte Muhamad tu. Kna bayar 60 trus diam.

      Delete
    5. Says pun dh trkna dgn nurhidayu bte Muhamad tu. Kna bayar 60 trus diam.

      Delete
  8. Sekarang ni byk kes2 penipuan camni. Saya pun penah kena skali rugi lebih RM200 ktanya nak bagi produk tp smpai skang x dapat2. Kalau bercadang nak buat bisnes online saya sarankan cuba bisnes ni http://bit.ly/biznesMY Tak rugi dan Alhamdulillah dah 4 bulan buat sampai skang saya buat lagi bisnes ni.

    ReplyDelete
  9. Boleh syer nama company tu tak ..tkut terkena

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni nama company penipuan kerja rumah

      DYNAMAIL ENTERPRESE
      NO. Pendaftaran Syarikat
      TR0154188-U
      Whatsapp/wechat/sms: 017-9170940 (cik siti)
      012-9006391 (cik za) 017-9057048 (cik za)

      Delete
    2. saya pn dah terkena.. pnipu besar..

      Delete
    3. saya pn dah terkena.. pnipu besar

      Delete
    4. saya pn dah terkena.. pnipu besar..

      Delete
    5. tau xpe..dh ramai dh kena tipu ngan scammer ni. guna nama bank NOR HIDAYU BT MUHAMAD. alamat syarikat dirahsiakan no tel :012-9006391 (cik mas) 017-9170940 (cik siti)

      Delete
    6. i pon dh kena penipu..cik siti.

      Delete
  10. nk buat online tak payah lipat melipat ni...pakai sendiri syorkan pada keluarga adalah yg tebaik

    jom join www.TalkTalkBIZ.com/qaseh_hana

    ReplyDelete
  11. Syarikat dinamic yang menggunakan nama cik siti....bila kita whatsapp dia x reply langsung.jenis bisnes apa macam tu...memang sah penipu.duit yang masuk ke bank dia saya tak halalkan bila dia pakai dengan cara apapun...x akan halal.

    ReplyDelete
  12. Syarikat dinamic yg menggunakan nama cik siti...kita whatsapp dia tak reply langsung.sah menipu...

    ReplyDelete
  13. Syarikat dinamic yang menggunakan nama cik siti....bila kita whatsapp dia x reply langsung.jenis bisnes apa macam tu...memang sah penipu.duit yang masuk ke bank dia saya tak halalkan bila dia pakai dengan cara apapun...x akan halal.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Skrg dh tukar nama Dynamail Enterprise plak..cik siti gak yg mnipu..kakak saya bru kna..cian dia..

      Delete
    2. Bru whatsapp dia cik siti kembang,nasib baik terbaca blog ni,selamat duit aku

      Delete
    3. Transfer rm70 atas nama cik siti Fatin amira bt Ahmad zawawi ke

      Delete
    4. Transfer rm70 atas nama cik siti Fatin amira bt Ahmad zawawi ke

      Delete
    5. Transfer rm70 atas nama cik siti Fatin amira bt Ahmad zawawi ke

      Delete
  14. nak tambah income paling senang?
    anda top up anda dapat 6%
    selama ini hari-hari topup 1sen pun tak de..
    jom tambah income...
    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=146787082332964&set=a.139565349721804.1073741827.100010050195097&type=1

    ReplyDelete
  15. Join TONE EXCEL lagi bagus.. WhatsApp sy d 01114143906 utk keterangan lanjut:-))

    ReplyDelete
  16. Saya baru terkena..berhati2 lah..kita di minta buat bayaran rm60 untuk daftar ahli..kemudian akan dapat barang kerja seperti di janji kan..tapi bukan barang kerja..salinan risalah yang harus kita photostat semula dan iklan kan..so dimana envelope, setem dan risalah untuk di lipat..tipu semua tu..ini bukan fitnah tapi memang saya dah kena..company tu bermula dengan huruf 'D' lokasi di Terengganu..bila kita pertikaikan kenapa tiada bahan kerja diorg tak kan respon lagi..picture whatsapp seorang perempuan...saya ikhlas bagitau takde niat nak aib kan sesiapa..saya benci orang cari rezeki dengan cara begini..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betol.... sy sokong kat cik ariana rose

      Delete
    2. cuba awak try buat keja online ni..x payah susah cari org, x payah ambil risiko bank in duit kat org..

      join ja clixsense nie x rugi pun.. xkena daftar pun, x bawa kuar modal pun. saya dh cuba, saya bukan scammers. clixsense ni mcm kerja dari rumah, yg bezanyer clixsense nie free. lpas register dah blh buat keja..simple dan senang nak faham..http://www.clixsense.com/?8290257

      Delete
    3. dynamail enterprise.... merangkak la kt padang mashyar nanti

      Delete
  17. Saya baru terkena..berhati2 lah..kita di minta buat bayaran rm60 untuk daftar ahli..kemudian akan dapat barang kerja seperti di janji kan..tapi bukan barang kerja..salinan risalah yang harus kita photostat semula dan iklan kan..so dimana envelope, setem dan risalah untuk di lipat..tipu semua tu..ini bukan fitnah tapi memang saya dah kena..company tu bermula dengan huruf 'D' lokasi di Terengganu..bila kita pertikaikan kenapa tiada bahan kerja diorg tak kan respon lagi..picture whatsapp seorang perempuan...saya ikhlas bagitau takde niat nak aib kan sesiapa..saya benci orang cari rezeki dengan cara begini..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya pernah terkena macam cik ariana rose (aziera86.blogspot.my),hati2 kawan2 nak cari kerja

      Delete
  18. Memang penipu...saya dah terkena..berhati2 dengan company bermula dengan huruf 'D' lokasi di Terengganu..gambar whatsapp perempuan..lepas diorang terima bayaran pendaftaran rm60 hanya risalah yang kita akan terima bukan bahan kerja setem, envelope..bila kita tanya lagi tak kan ada feed back dari diorang..

    ReplyDelete
  19. sy pn br je terkena .. pe pny manusia la mcm tu kn?

    ReplyDelete
  20. mgkn sy pn dh terkena mcm korang ..
    pe pny manusia laa pny aty busuk ..
    lau nk kena kn org skali pn jgn kena kn pd bangsa sendiri ..
    manusia jenis gunting dlm lipatan ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuba awak try buat keja online ni..x payah susah cari org, x payah ambil risiko bank in duit kat org..

      join ja clixsense nie x rugi pun.. xkena daftar pun, x bawa kuar modal pun. saya dh cuba, saya bukan scammers. clixsense ni mcm kerja dari rumah, yg bezanyer clixsense nie free. lpas register dah blh buat keja..simple dan senang nak faham..http://www.clixsense.com/?8290257

      Delete
  21. Nama company tu AZIERA AZRIN ENTERPRISE (TR0144678-U) No Tel 017-9304524

    ReplyDelete
  22. Nama company tu AZIERA AZRIN ENTERPRISE (TR0144678-U) No Tel 017-9304524

    ReplyDelete
  23. Nama company tu AZIERA AZRIN ENTERPRISE (TR0144678-U) No Tel 017-9304524

    ReplyDelete
  24. Saya pernah terkena. Kena bayar rm60 dan akan follow ape yang dijanjikn. Tapi smpai sekarang kelabu asap.

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuba awak try buat keja online ni..x payah susah cari org, x payah ambil risiko bank in duit kat org..

      join ja clixsense nie x rugi pun.. xkena daftar pun, x bawa kuar modal pun. saya dh cuba, saya bukan scammers. clixsense ni mcm kerja dari rumah, yg bezanyer clixsense nie free. lpas register dah blh buat keja..simple dan senang nak faham..http://www.clixsense.com/?8290257

      Delete
  25. Slmt ptg..saya pun ada join melipat katalog,memang penipuan...jika berminat sertai bisnes ni,tiada penipuan..hanya bekerja dari rumah dapat menjalankan bisnes ini,lihat disini http://hasil100fb.com/335375

    ReplyDelete
  26. T_T terima kasih... tadi baru je belek2 s.khabar & jumpa byk iklan keje "lipat melipat" ni.... siap da salin nombo ...nasib baik sy tanya je dgn diorg ...search kat google terjumpa la artikel ni... terima kasih sbb jelaskan hal sbenar ..... sedihnye la lama sgt menganggur ni .... nak keje ...huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuba awak try buat keja online ni..x payah susah cari org, x payah ambil risiko bank in duit kat org..

      join ja clixsense nie x rugi pun.. xkena daftar pun, x bawa kuar modal pun. saya dh cuba, saya bukan scammers. clixsense ni mcm kerja dari rumah, yg bezanyer clixsense nie free. lpas register dah blh buat keja..simple dan senang nak faham..http://www.clixsense.com/?8290257

      Delete
    2. Nak join jugak tapi tak tau nak wat camne. Boleh tak buatkan untuk saya? please!

      Delete
  27. Mohon minx share artikel ni ke fb boleh?

    ReplyDelete
  28. yaahh... Nama dia cik siti... Mujur belum bank in lagi.. phewww, dah lah reply lambat -_-

    ReplyDelete
  29. nasib sy x masuk.sy dh agak dh

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuba awak try buat keja online ni..x payah susah cari org, x payah ambil risiko bank in duit kat org..

      join ja clixsense nie x rugi pun.. xkena daftar pun, x bawa kuar modal pun. saya dh cuba, saya bukan scammers. clixsense ni mcm kerja dari rumah, yg bezanyer clixsense nie free. lpas register dah blh buat keja..simple dan senang nak faham..http://www.clixsense.com/?8290257

      Delete
  30. banyak kes ni, jangan terpedaya, penipu

    ReplyDelete
  31. Job4living
    Assalammualaikum. Disini saya nak share pd sape2 yg nak tambah side income. Nak tak kalau kita cuba n usahakan untuk dptkan income RM900 sehari? Free Register. Tiada apa2 bayaran dikenakan. (Kalau rasa program ni menipu, anda tak rugi apa2 pun sbb tak keluar modal langsung). Tak perlu jumpa org. Tak perlu jual barang. Anda buka link dibawah yg saya bagi dan Register je. Anda terus dpt USD25×4.2=RM105.. Lepas tu anda dapat link sendiri dan copy ayat saya ni. Postkan pd kawan2 fb ke twitter ke atau sebagainya.. Setiap yg buka link anda, anda akn terima USD10×4.2=RM42. Mudah sungguhkan!! Anda boleh pilih samaada duit masuk ke Acc bank atau Cek dipos ke alamat rumah anda. Ramai yg dh Register sbb apa ?? Sebab free dan dpt income. Klik link ni kalau nak cuba2 buat duit dgn tanpa kos(FREE) tak salah mencuba tp kalau tak cuba kita yg rugi.. TAK SMPAI DUA MINIT PUN. Selamat menjana INCOME!!

    http://Job4Living.com/?ref=399361

    ReplyDelete
  32. semua2 yang kena ni, buat report PDRM ke belum ye?

    ReplyDelete
  33. Asalamualaikum semua, tumpang lalu. Pernah dengar S.O.M tak? Kalau belum klik web ni http://bit.ly/1Qg3mKZ. Tak payah bayar apa2 pun. Tengok dulu website tu kalau puas hati baru buat keputusan. Tksh.

    ReplyDelete
  34. semuanye penipu..nk senang mmg x dpt la citer nye..kerja lg bek..

    ReplyDelete
  35. nk duit free lah nk senang la..semuanya penipu belaka..nk duit bekerja la...

    ReplyDelete
  36. Mang kuang didikan benda'² mcm nii ,sikit dohh sy terkena ..apa punya syrkt dynamic tu ..

    ReplyDelete
  37. Wahh perkongsian yg menarik. Tq 😊

    ReplyDelete
  38. salam...adui,,,sy pun rs dh terkena...mmg iklan yang di dapat x sama dengan yang di hantar... cuma ingin bertanye pendapat semua, jika diteruskan juga dengan beritahu perkara sebenar program ni apabila diiklankan, adakah ianya menjadi halal? kerana pendapat sy, apabila kita wat iklan g potostat semua tu & pos kite melakukan kerja...jadi byrn diterima dengan pembeli yang mendaftar..harap yg pakar sila beri pencerahan....

    ReplyDelete
  39. Salam...adui..sy mcm dh terkena br jek 2 ari lepas..kena byr RM60...iklan btau lain, dpt mcm lain,,tiada pun sampul free tu semua...tp sy terpikir jika kita bgtau jek cara yg sebenar program pos ni kpd org adakah wajar dan menjadi halal jika org tu nk join jugak..terpikir juga sy bhawa apabila kita potostat risalah tersebut dan pos kan kepada pembeli adalah langkah kerja juga yang harus diberi upah..sy pun x pasti harap yang pakar bleh mmberi jwpn...cume kat sini sy fhm penipuan cara kerja shj..tp kalu terus terang kan senang..xde syak wasangka..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Askm, samala la. Saya pun sama. Ni websitenya. http://bisnessmail.blogspot.my
      Napela buat keje tak halal. Saye ni penganggur tapi tak sanggup nak buat keje tak halal. Lebih baik saye pilih jadi gelandangan daripada menipu orang. Dapat duit tapi tak halal.

      Delete
    2. Huhu buat apa menganggur. Saya pun kerja sementara cuti sem ni. Kerja kilang pon bolehh lah rm1000++ hewhew

      Delete
  40. Saya pun terkena juga seperti yang Syira ceritakan..��

    ReplyDelete
  41. mcm berminat nk join.iklan die memang menarik.
    blog dinamic tu.sy da what app untuk tnya lebih lanjut walupun dia dah bg tau full detail kat blogs tu.try google2 sbb takut tipu..sekali google2 kuar pasal die menipu.klu nk perdajalkan dia boleh tak.hahahaha..

    ReplyDelete
  42. Betul...sy dh terkena dgn syarikat Dicnamic ni....dia suh sy bayar rm60 sekali seumur hidup...ble sy dh byr..senyap sunyi smpai arini...mmg sy x halal duit yg sy bg tu...wlaupun cuma rm60...tp bole beli bnyk bnda tau...bg anak mkn lg...dasar penipu....

    ReplyDelete
  43. Sy sndiri dh terkena dgn company Dicnamic ni...suh sy bank in rm60...tp lps byr...senyap sunyi smpai skg...mmg sy x halal duit yg sy bg tu...dasar penipu..

    ReplyDelete
  44. Ingat baru nak cari2 income tepi.. tgk byk kes mcm nie seriau plak... better kerja guna tulang 4 kerat penat tp puas hati..

    ReplyDelete
  45. Dah pernah kena dengan program-program macam ni. Haha. dulu jenis bayar 20 pastu dapat akaun, promote benda yang sama. Demit. Sis minat menulis tak?

    ReplyDelete
  46. Norhidayu bt muhammad.ni no dia..siapa de wassap..0179170940

    ReplyDelete
  47. Nasib den baco.thanks atas informasinya

    ReplyDelete
  48. Saya baru whatsapp dia. Ya Allah, selamat la terbaca entry ni. Kalau tak memang kena pedajal jugak. Adoi

    ReplyDelete
  49. Saya baru je whatsapp dia, tapi belum reply. Selamat terbaca artikel ni. aduii

    ReplyDelete
  50. Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
  51. Ya Allah saya baru je bank in kepada nur hidayu tu tadi..Macam mana ni..memang betul2 menipu ke ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
  52. Bende ni memang betul2 menipu ke?saya baru je bank in duit kepada nurhidayu tuu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. terpulang la cik nak percaya atau tidak. Ini pengalaman saya :)

      Delete
  53. Sy dh terkne da .tp memang kne maku kaw kaw laa .tp sebenanye kesian ngn pompuan yg menggelar nme nye cik siti uh .mungkin die kekurangan pendapatan halal utk bg family nye makan so tepajsa bg makan pakai duit haram .dh bape byk laa manusia yg maki hamun die tu .

    ReplyDelete
  54. smlm Tgk iklan dkt fb..tnya abg. Dia ckp p.su dh kena tipu.. dh bankIn duit ps2 snyap trus.. Call/whatsapp smua xdijawab... Nasib baik tgn gatal g search google.. klau x...kita pon akn jdi mangsa😒alahaii

    ReplyDelete
  55. Sy berminat nak buat kerja part time kat rumah.jika ada sapa2 yg ble bantu?dah pernah terkena sebelum ni..

    ReplyDelete
  56. Sy mencari kerja sambilan d rumah.jika ada yg boleh mbantu tlng ya...sy dah pernah tertipu sebelum ni..huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tanpa kua modal,blh jd dropship je yunk.,sy ad buka grup dropship produk kosmetik.,blh pm 0196225344 utk join.,

      Delete
    2. Nk try la sy.. Wsup 01127570497

      Delete
  57. Susah jg ye nak buat duit tambahan ni...

    ReplyDelete
  58. Syukur sgt2!!! Trima kseh la kt semua ngn k.syiera.. nseb bek ALLAH bkk aty ni nk bce blog ni.. klu tidak leburlah duet cek..SY pon ckit je lgi nk knew tipu dgn cik siti mgkuk ayun tu.. Andainya ALLAH trik keamann dgn kemewahn idup.. bru tau btapa ssahnye nk cri duet.. agaknya dy ni mmg otak sempit fkir utk snng skung Andainya satu ary nnt dy ssah bru trgedik2 nk minx tolong org.. ap2 pon trima kseh sy nk ucp skli lgi dkat k.syiera dgn semua yg kt ats ni ..mcm mne nk entikn deme ni ksian kt org len nnt..

    ReplyDelete
  59. takde keje yang mudah...mudah kene tipu ada....kalo nak side income, join powergold...sambil menyimpan emas, sambil buat jualan...tapi yuran ahli mesti ada, rm 350 sekali seumur hidup...saya akan ajar kepada yang berminat berniaga emas...kalo berminat, ini maklumat saya..mohd hanif 0176878760..fb panji hitam putih..email : hanif@marine.gov.my

    ReplyDelete
  60. wooaahhh...bahaya sunggh nie...senang2 deme cri duit..ada jgk trbca..nsb x pi byr lg..walaupn x byk duit tuh pn..tp itu slah oo...

    ReplyDelete
  61. Kite baru je terkene dgn cik siti ni . Dah bank in pun baru encik tunang suruh google tgok ade x unsur scam kat situ
    Menyesalnye
    Huwarghhhh

    ReplyDelete
  62. Kite baru je bank in beberpa hari yg lepas . Baru hrni encik tunang bgtau psl blog ni . Tertipu rupanya
    Saya buat dgn kwn universiti ingatkan nak carik duit tepi . Sekali kene tipu huwarghh

    ReplyDelete
  63. Update 24/2/2016 : Mohon jangan kecam syiera. Syiera cuma terasa terpanggil untuk berkongsi pengalaman mengenai perkara ini. Bukan untuk menjatuhkan aib atau maruah orang. Niat saya simple supaya orang lain tak terkena macam kakak syiera. Terpulang lah untuk para pembaca untuk menilai. Nak percaya ke tak, ini cuma pengalaman kakak syiera dan kami akan ingat sampai bila2. Feel free to share aktikel ini tak perlu minta izin cuma jangan copy paste ye.

    p/s: komen anda akan diapprove ASAP. Semoga Allah melindungi kalian. Amin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Syiera,always think positive,yakinlah pada diri sendiri jika anda berada di pihak yg benar.

      Delete
  64. alhamdulillah...selamat rm60. baru td nak bank in...tapi bila saya tanya soalan ni dia senyap....
    [12:14 PM, 2/25/2016] +60 12-300 8814: ok.jd mcm mana company tahu sy dah selesai pos atau tidak. maaf cik ye
    [12:15 PM, 2/25/2016] +60 12-300 8814: atau bila sy dah pos...katakan 100 sampul... mcm mana comp akan tahu saya dah pos 100 jika bayaran di buat mengikut sampul yg di pos.

    dia senyap teruss...kalau ikut logikla kan...bila kita dah pos surat2 tu...then mcm mana company dah tahu kita dah pos...kalau x tahu mcm mana dia nak bayar komisen?.. hehe.. lps ni no wasap cik tu akan aku tanya smpai lebam... bila bagi salam jawab salam,...bagusss.

    ReplyDelete
  65. Alhamdulillah terjumpa entry ni.. saya hampir terkena..dasyat sungguh iklan dia sampai hampir2 saya terkena..terima kasih admin..

    ReplyDelete
  66. Ada sesiapa yg ada pengalaman ttg kerja data entry? Nama company JobsDiRumah. Boleh percaya ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. scam jg...jgn percaya...taktik sama dgn pamplet tu

      Delete
  67. Jom kita sama berusaha untuk menambahkan pendapatan sampingan kita...Ambil masa untuk baca dan fikirkan langkah yang seterusnya...Tiada paksaan tapi dengan bermodalkan RM10 je, sesiapa yang berusaha pasti akan mendapat ganjaran yg lbih...apa tunggu lagi!! BARU LANCAR - Income 100% ke Bank ANDA. >>> nak tahu RAHSIANYA!!! klik link dibawah ini... mungkin ini peluang yang terbaik untuk anda !! http://www.DanaNiaga2u.com/eric8181

    ReplyDelete
  68. Alhamdulillah .. nyaris tertipu .. cibai betol . Baru berangan2 dpt duit seminggu punya sampai rm500 .. kahkah .. syarikat Dicnamic

    ReplyDelete
  69. Salam.sy bru terkena.da bank in RM60.bila call x angkat.msg x reply.Dia guna nama nor hidayu binti mohamad.no telifon 0179057048.laporan polis akan dibuat!! x selamat la kau dunia akhirat

    ReplyDelete
  70. Hmm.. sebenarnya takde kerja yang mudah dan goyang kaki.. apa-apa yang kita nak mesti dengan usaha.. :)

    ReplyDelete
  71. Betoi. Saya pun penah kena. Lipat risalah konon. Pastu dia suruh kita copy ayat dia post kat fb or insta or apa2 lah. Tak sampai hati lah nak menipu org. Jgn percaya lah,sapa lah nak bagi kita duit senang2.

    ReplyDelete
  72. kerja lipat risalah mmg scammer..saya pun nyris nk bank in rm40 pd sorg hamba Allah ni.. byk guna perkataan In shaa Allah.. katanya saya perlu pos saja risalah tu n client akan bank in duit dulu, bru kita pos..tp dlm fikiran terfikir jgk, ada ke client nk bayar dlu sedangkan kita blm pos lg..nmpk sgt satu penipuan di situ.

    ReplyDelete
  73. Betul tu. Kerja ni dah lama orang buat. sejak zaman akhbar lagi. Orang yang mula2 buat mungkin jadi jutawan. Kalau seorang masuk rm300. dia iklankan dalam paper beribu-ribu yang baca. Bayangkan betapa untung. Penipuan ni makin canggih dengan dunia online sekarang

    Kebetulan sis. saya ada menulis tentang kerja-kerja part time yang guinene. [Jemput ke blog saya untuk tips Kerja Part Time]

    ReplyDelete
  74. Tapi penipuan ni maseh berterusan smpi sekrg.. Dan xde tindakn pon dari phk kpdnkk even rmi dh complaint. N lg 1 why la syarikat metro kuarkn jugak job bodoh tu kt iklan jawatan kosong.. Dia srbenarnye yg mainkn peranan. Filter dulu. Che Siti tu dh jutawan skrg agaknye mkn duit haram. Skrg dy bukak penipuan baru. Jd stokis Krim kecantikan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebab media akbar yg tlg iklankn tu pun dah makan duit,rasuah la katakan..saya pun dah terkena,cibai btoll

      Delete
  75. sme2 kte doakan scammer2 tu mati perut brubat sbb mkn duit haram..

    ReplyDelete
  76. Adoihai, i lost RM 60, she really motherfucker. Don't be like this bitch.100% god will punish you.dont worry bort that.Anyhow that money i give derma lol.

    ReplyDelete
  77. Berfikir sebelum brtndak..smua tplajarkn..hrap xda yg ktgalan..

    ReplyDelete
  78. syukur x masuk jerat lagi. hampir juga tertipu. google punya google cari nama compny ni terjumpa article ni. terima kasih byk atas perkongsian. rpanya dah lama juga org ni niaya org yg nak cari rezeki ye....knp la masih ada mnusia yg sngup buat prngai camtu...sooo sad

    ReplyDelete
  79. Saya pon pernah kerja lipat2 ni..tapi lipat kotak kek ..dah tergerak hati ni nak whatapp..nasib baik terbaca blog ni..terima kasih ya..

    ReplyDelete
  80. mengapa tak ada orang nak report..??
    jangan biarkan penipu itu terus menerus menipu orang. kasihan juga yang jadi korban penipuannya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya tengah buat report..tggu hasilnya

      Delete
  81. saya suggest kan sape yang pernah kena tipu nie, better buat polis report.. duit memang tak dapat balik, at least kita dapatkan elakkan orang lain jadi mangsa seterusnya....

    ReplyDelete
  82. Betul ya syarikat dynamail enterprise ni scammer? Member baru je join dan ajak sy join jugak tp sy was2 lepas baca entry u,u

    ReplyDelete
  83. Betul ya syarikat dynamail enterprise ni scammer? Member baru je join dan ajak sy join jugak tp sy was2 lepas baca entry u,u

    ReplyDelete
    Replies
    1. lbih baik jgn join.. syarikat tu pnipu..

      Delete
  84. Saya pon dah kena tipu..saya dh bank in duit..lepas tuh pamphlet x sampai-sampai pon..call x angkat, whasaap x balas...

    ReplyDelete
  85. Saya pon dah kena tipu..saya dh bank in duit..lepas tuh pamphlet x sampai-sampai pon..call x angkat, whasaap x balas...

    ReplyDelete
  86. saya sarankan lau nk wt kerja dari umah tu..yg mne pndai wt kek ke wt biskut baek mncuba yg tu...hsil pn halal..pndapatan pn dapat dengan usaha kte sndri..rezki dari Allah bkn dari mnusia yg lemah..:)

    ReplyDelete
  87. Jgn percaya sgt dengan ckp diorang nie..sbb sy dh daftr dgn syarikat dinamic mail nie..dan sy tau kerja yew mcm mana...jdi sebelum nk kata2 apa tu tnya dulu kerja dia mcm mana..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau btl awk daftar kat syarikat tu..blh terangkan apa kerja dia..sama x kerja tu seperti syarat yg dia iklan kan

      Delete
    2. Mcm mna cara kerja dia?bkn dia dh bg thu ke kt iklan cara kerja..selalu nya kita akan tanya cara kerja dia..sama juga keterangan seperti yg dlm iklan..

      Delete
    3. camne kerja die?,aq da daftar gak. tipu je

      Delete
  88. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  89. Ramai yg kena tipu termasuk saya dulu.. Kerja lipat melipat la, kerja pemasangan la, tapi senua auta ja.. Takpelah sy halalkan tapi disana esok terpulanglah pada diri dia mcm mana nak jawap..
    Sejak tu saya tukar bidang yang TERANG LAGI BERSULUH, DAH TENGAHARI LAGI PASANG LAMPU KERETA..
    Tak tipu lagi ori sebab Pejabat nya tersergam terpacak indah dah 6 tahun beroperasi di Cheras..
    Selama tu tak pernah lagi dengar kena tipu..
    Kesian nengok org2 bangsa kita selalu kena tipu..
    Ubah minda, mari kita bersatu mengukuhkan ekonomi kita..
    Yang berfikiran positif utk nak merubah kehidupan, boleh whatsapp saya utk keterangan terperinci..

    011-1855 4091..

    Mari kita bersatu tolong menolong bantu membantu diantara kita..

    ReplyDelete
  90. Bru whatsapp dia cik siti kembang,nasib baik terbaca blog ni,selamat duit aku

    ReplyDelete
  91. Repot ramai2 kat PDRM kes jenaya penipuan internet.

    ReplyDelete
  92. Work from Home. Earn $2000/month. No Investment. Part Time, 1-2h/day.

    Wanted Online Internet job workers. Job is only through Internet. Work from home part time jobs. You can earn $1500-2500/month working 1-2 hours/day, no matter where you live. These are genuine Data entry jobs & Internet jobs. No Investment required. Only serious enquires please. For more details visit http://www.earnparttimejobs.com/index.php?id=5679667

    ReplyDelete
  93. Saya pn hmpir terpedaya,sepupu kesian kan saya sebab x bkrja krana injury lpas excident, dia tolong la carikan kje sambilan, dia syor kan kpd sy ,supaya boleh hasilkn pndapatan dgn cara ni.Diq ambil gmbar dri akbar lepas tu send by wasup,sy tgok n try wasup no oner yg ofer job ni. Esok nye ada respon suruh ikut cara2 yg telah d tunjukan mlalui wasup..sy hmpir nk pergi bankin pndftran mujur wktu mlm cdang nk pgi esok, ini mlm bkak google nk try cri kje smbilan d rumah yg lain terbaca blog ini bru la thu yg sbnar nye..alhamdulillah selamat nasib baik..tersedar awal pstu sy wsup org tu ckp x jd joint sb dh thu hal sbnar,..hahhaa pdn muka i dh thu

    ReplyDelete
  94. Salam semua..
    Saya mintak semua yang telah ditipu memberi maklumat untuk membuat aduan kerana manusia yg tidak perikemanusiaan..emailkan butiran anda ke nuh_inpens@yahoo.com

    ReplyDelete
  95. Salamm....Pada august 2016 sy pn dh terkena dgn sediket ni...lipat kepala hotak die sbenar nye. Silap sy juga x google dlu sbelum bank in rm50.

    ReplyDelete
  96. salam...kerja dari rumah....masukkan email anda disini....anda akan jadi jutawan

    http://klik.klikjutawan.com/

    ReplyDelete
  97. Thanks syiera... nasib baik tak pergi bank in lg kalu tak melayan la duit rm 60.00

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul ke benda tu tipu ?????? Seriously saya baru aje bankin kan duit 60 ke akaun cik siti tu ptg tadi. Bukan sorg tapi utk dua org. Kiranya 120. Tapi berbeza org. Cik siti (pengurus norhidayu bt muhamad) dan aziera (pengurus azura bt shaari) Sekrang tgh tggu maklum balas dari dia. Dan ni baru je terbaca blog ni mengatakan benda tu tipu. Ya allah !

      Delete
    2. reez mail enterprise TR0154213-A.

      Delete
  98. Kes ni bole bwk ke mahkamah takk?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tipu je. BUAT APA YANG DIA BUAT. kang dpt risalah kena buat iklan klu ada orng masuk baru dpt duit. Itu yang saya dpt. Bukan 1X, 2X atau 3X berkali2. Terkena je. Iklan kat Sinar, Metro dan akhbar lain tu indah khabar dari rupa.

      Delete
  99. Ye ke dah banyak Kali terkena. Isi brng buat bayaran. Dah tu dihantar risalah suruh buat macam dia buat pehh. Tipu semua.
    Dubiz Marketing LA, banyak lagi penat buat wang2 post isi borang hantor yg dpt hampeh. BUAT APA YG DIA BUAT. Itu yang sebenarnya. Mengambil kesempatan dari kesusahan orang lain. Kita nak tambah pendapatan, iklan pehh menarik. Tapi hampehhhhhhhh.

    ReplyDelete
  100. Boleh bawa ke. Saya dah hampir 200 - 300 terkena. Keratan wang2 pos rasanya ada simpan.
    Dalam iklan semua bahan dibekalkan siap jaminan Wang dikembalikan lagi. Tapi indah khabar dari rupa.Semuanya mengambil kesempatan sahaja. Semuanya pemnohongan.

    ReplyDelete
  101. PINJAMAN FAST AND AFFORDABLE AT 3% KADAR FAEDAH MOHON SEKARANG




    Adakah anda memerlukan pinjaman segera kami menawarkan pinjaman di seluruh dunia untuk yang memerlukan pinjaman peluang perniagaan yang anda mempunyai yang cari adalah di sini lagi. e-mel kami di: homefund01@gmail.com
    BORANG PERMOHONAN PINJAMAN
    1) Nama Penuh:
    2) Jenis Kelamin:
    3) Jumlah Pinjaman Diperlukan :.
    4) Tempoh Pinjaman:
    5) Negara:
    6) Alamat Rumah:
    7) Nombor Telefon:
    8) Pendapatan Bulanan:
    9) Pekerjaan:
    ) Yang adakah anda di sini tentang kami.

    Selamat sejahtera.

    ReplyDelete
  102. DAPATKAN PINJAMAN ANDA DALAM AKAUN BANK ANDA DALAM 24 JAM MOHON SEKARANG






    Hello, Adakah anda memerlukan pinjaman dari syarikat yang paling dipercayai dan boleh dipercayai
    di dunia? jika ya maka hubungi kami sekarang untuk kami menawarkan pinjaman kepada semua
    kategori pencari sama ada syarikat atau untuk kegunaan kakitangan. kami menawarkan
    pinjaman pada kadar faedah 3%, Hubungi kami melalui e-mel:
    fardshah00@gmail.com

    (1) Nama Penuh
    (2) Alamat Penuh
    (3) Negara
    (4) Umur
    (5) Pekerjaan
    (6) Beritahu nombor telefon
    (7) Seks:
    (8) Jumlah Pinjaman yang diperlukan:
    (9) Tempoh Pinjaman

    Email kami di: fardshah00@gmail.com

    ReplyDelete
  103. Masyaallah..patutlah tgu smpai 3 mggu tp bahan kerja x smpai2 lg..duit dah bank in..reply wasap lmbt..skg wasap lgsg x bls..nape la ko buat org cmni?azab la kau kt akhirat nti..niaya org..binawe btul!!aku x halalkn duit yg ko amik tu!!

    ReplyDelete
  104. Masyaallah..patutlah tgu smpai 3 mggu tp bahan kerja x smpai2 lg..duit dah bank in..reply wasap lmbt..skg wasap lgsg x bls..nape la ko buat org cmni?azab la kau kt akhirat nti..niaya org..binawe btul!!aku x halalkn duit yg ko amik tu!!

    ReplyDelete
  105. Saya pon hampir nak terkena.. patot lah cari nama perniagaan dekat SSM xde.. nasib baik x bank in lagi.. no phone yang saya berurusan 017-9304524 , dia suruh bank in dekat azura bt Shaari..

    ReplyDelete
  106. hampir juga sy join...mujurlah lah terbuka blog ni....alhamdulillah...

    ReplyDelete
  107. hampir juga sy join...mujurlah lah terbuka blog ni....alhamdulillah...

    ReplyDelete
  108. Cuba baca blog saya ni. Saya ada sertakan solid proof pembayaran dari dua PTC. Jom jadi affiliate saya.

    Saya cadangkan dua PTC ni. Tak perlu keluar modal. Saya dah dapat bayaran dua kali. Nak tau bagaimana?

    Boleh baca di blog saya. Saya ada sertakan sekali bukti pembayaran. https://ptc4malaysia.blogspot.my/

    ReplyDelete
  109. sy baru terkena semalam. sy dah bank in RM60. sampai sekarang sy whatsapp n call x berbalas.

    ReplyDelete
  110. Sis@bro pnh dgr ttg aplikasiduit.com?ni bkn scam or yg seumpame dgnnye.dgn modal rm290,mmg blh buat duit.sy da buat,,,rjin klik,sehari blh dpt 150 ke 6rts.blh ws sy 0142789082.atau nk daftar trs pun ok.lg cpt.lg byk duit msk acc.http://aplikasiduit.com/?id=seldarousza

    ReplyDelete
  111. Sis@bro pnh dgr ttg aplikasiduit.com?ni bkn scam or yg seumpame dgnnye.dgn modal rm290,mmg blh buat duit.sy da buat,,,rjin klik,sehari blh dpt 150 ke 6rts.blh ws sy 0142789082.atau nk daftar trs pun ok.lg cpt.lg byk duit msk acc.http://aplikasiduit.com/?id=seldarousza

    ReplyDelete
  112. Macam2 hal la dunia maya sekarang. Tapi memang ada cara nak buat duit online tanpa keluarkan sebarang modal. Jika nak tahu tips nak dpt duit online, boleh visit ig @duit.online or blog buatduitonline16.blogspot.com.
    Terima kasih! :)

    ReplyDelete
  113. Macam2 hal la dunia maya sekarang. Tapi memang ada cara nak buat duit online tanpa keluarkan sebarang modal. Jika nak tahu tips nak dpt duit online, boleh visit ig @duit.online or blog buatduitonline16.blogspot.com.
    Terima kasih! :)

    ReplyDelete
  114. Kalo nak duit RM150 bertubi-tubi direct ke account bank anda boleh cuba applikasi duit di link di bawah
    http://www.aplikasiduit.com/?id=180181

    ReplyDelete
  115. alhamdulillah sis terima kasih sangat pos nie. x jadi saya nak bank in.

    ReplyDelete

 

Copyright © 2016 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page