Wednesday, 14 October 2015

Malaika Oil - Rawatan Jerawat Terbaik




-Iklan-

Assalamualaikum


Dua minggu lepas, syira menerima email daripada pihak HQ Malaika Oil untuk menawarkan syira mencuba sendiri produk Malaika Facial Treatment Oil. Sebelum ni, syira pernah juga terdengar mengenai produk ni. Tapi ini kali pertama syira menggunakan minyak ajaib ni. Kenapa syira cakap ajaib? Haaa you guys kena baca testimoni syira sendiri.






Kandungan Malaika Oil
- Minyak zaitun
- Minyak lemon
- Minyak castor
- Serbuk temu lawak
- Herba & bunga-bungaan


Keunikan Malaika Oil dalam menggunakan bahan-bahan semula jadi dalam merawat kulit yang bermasalah seperti jeragat degil, jerawat, parut dan sebagainya. Yang paling penting, its chemical free ! Syira suka bau minyak ni sebab wangi. Rasa macam nak makan pun ada. Haha bau lemon yang sangat wangi dan tak memeningkan kepala bila kita apply.


Kebaikan Malaika Oil
- Merawat jeragat degil
- Mengecutkan jerawat
- Mengurangkan minyak berlebihan
- Mengecilkan pori-pori
- Melembapkan kulit
- Merawat parut jerawat


Basically syira tidak mengalami masalah kulit yang serius. Cuma syira ni selalu naik jerawat bila nak datang bulan. Eleh hampa jangan tipu macam hampa tak pernah ja kan kan. Its hormone people. Biasalah perempuan berubah hormon sikit mulalah miss J sibuk nak naik sebijik. Stress tau orang dok tegur "eeeee.. jerawat wei. Tuuuu". Alah come on macam tak pernah jumpa jerawat. Hihi Kalau husband syira lagi la, "rasa macam nak picit ja. Gerammm". Tepuk dahi aku.




Haaa.. gambar atas tu perasan tak ada sebijik miss J parking dekat dahi syira. Terserlahkan. Gambar ni beberapa hari sebelum syira menggunakan Malaika Oil. Memang syira tak suka bila tumbuh jerawat. Nak keluar pi mana-mana pun rasa malas tau. Masa mula syira start guna, syira sempat berhubung dengan pengasas Malaika Oil. Nasihat owner sendiri supaya menggunakan minyak tersebut sehari sekali pada mulanya supaya kulit kita adapt. Dah okay baru dua kali sehari. Meh syira cerita sikit cara gunakan minyak ni.


Cara Menggunakan Malaika Oil
Sapukan Malaika Oil ke seluruh muka. Biarkan beberapa minit sebelum 
cuci dengan pencuci muka. Disarankan guna pada waktu pagi dan malam.


Syira selalu guna sebelum mandi. Sebab lebih senang. Sapu minyak lepastu terus mandi. Lepas mandi terasa segar dan bersih ja. Terus terang syira cakap lepas ja basuh muka, kulit terasa lebih lembut. Tahu tak minyak zaitun ni menyerikan wajah kita selain merawat masalah kesihatan? Betul. Dalam Al-Quran sendiri pun ada sebut yang minyak zaitun jernih dan berkilau seperti cahaya. 




Selepas dua minggu syira menggunakan Malaika Oil, jerawat syira dah hilang. Ish, magik betul rasa. Memang berkesan mengecutkan jerawat! Minyak pada wajah pun berkurangan. Kalau tidak, rasa macam ada sekilo minyak di muka lebih-lebih lagi kalau bangun dari tidur. Minyak berlebihan juga punca jerawat naik. Selain itu, Malaika Oil ni bagus untuk menghilangkan kesan kotoran kalau kita mekap. Memang keluar habis kotoran & minyak berlebihan yang kita sendiri tak tau. Selama ni ingat cuci dengan pencuci muka dah cukup bersih. Salah sama sekali. Sebotol ni mampu tahan lama sebab besar la awak. Berbaloi sangat dengan harga.


TESTIMONI PENGGUNA LAIN








HARGA
RM 49.00

Halal JAKIM !!
Lulusan KKM !!


UNTUK TEMPAHAN
Facebook : https://www.facebook.com/malaikaoil
Instagram : https://instagram.com/malaikaoilofficial/
Website : http://www.malaikaoil.com/

ATAU

Sms/Whats app : Taip "MALAIKA" hantar ke 0112 - 572  1213







Saturday, 3 October 2015

Syiera Dah Kawin !




Assalamualaikum

Hai hai semua! Syira basically dah almost 3 bulan dah kawin. Alhamdulillah. Dah selesai semuanya. Ek eleh dah lama baru nak post entry. Eh, suka hatilah. Haha. Syira tak sempat nak update sebab busy kot. Sekarang baru sempat nak share serba sedikit majlis syira.


PERNIKAHAN/SOLEMNIZATION - 18 JULY 2015

Syira nikah malam. Malam kedua raya puasa. Perasaan masa tu macam-macam. Rasa macam tak caya nak kawin pun ada. Pukul 6.30 ptg syira dah pi bersiap dekat butik. Awal kan? Org butik cakap ramai pulak nikah tarikh tu. Pukul 8.30 mlm syira dah sampai masjid. Nak jadikan cerita, syira tak pakai inai pun masa tu. Tapi kawan syira ni  beria nak syira pakai. Jadi dia lah yg bubuh. Inai instant mmg tak payah tunggu semalaman untuk merah. Inai ni mmg merah lps 5 minit bubuh. Imam pulak masa tu tak sampai2 lagi. Janji lepas isyak nak ijab kabul. Tapi imam kena bawa isteri dia pi dialysis. Kata bilal. Naik mengantuk jugak syira tunggu luar masjid. Luar masjid? Ya, syira datang bulan masa nikah. Jangan ambik sambil lewa. Walaupun nikah tetap tak boleh masuk masjid kalau period. Syira stay luar dkt dewan masjid. Pukul 10 mlm baru imam sampai. Imam tak banyak cakap, mungkin dia sedar dia dah lewat. Imam ada soal suami syira masa nikah. Soalan simple ja, mengucap dan rukun nikah. Ok pass! Pukul 10.15 mcm tu, imam dh selesai baca khutbah dia laung kat syira yg jauh ke belakang.

"Norsyahira, hang nak kawin dak?"
Syira angguk ja
"Betul ni hang nak kawin ni?"
Kali ni syira jawab, "Ya"

Semua tertumpu kat syira. Alahai malunyaaaa rasa. Alhamdulillah dengan sekali lafaz, syira bergelar isteri. Syira nangis ke tak? Jawapannya tak. Syira tak sempat nak rasa nervous ke terharu sebab imam kalut2 ja terus nikah. Hahahahha Maybe sebab ada mak dekat sebelah. So cool sikit rasa. Suami syira nervous. Sampai lupa berapa mas kahwin hihi

Muka nervous. Takut la tuuu hihi

Eh eh gelak pulak, imam ni kelakar sikit.


Time kena jawab soalan hihi

Masa ijab kabul


Alhamdulillah selesai...


RESEPSI PENGANTIN PEREMPUAN - 19 JULY 2015

Esok tu majlis resepsi rumah syira. Menu rumah syira simple je. Nasi ayam, bihun sup, buah tembikai, air sirap & teh tarik. Tersangatlah simple. Syira memang nakkan majlis yg ringkas je dan semua happy. Rata-rata yg datang semua puji nasi ayam sedap. Nasi ayam syira tempah catering. Satu kepala RM4.50. Murah kan? Bihun sup, kakak sulung sponsor. Teh tarik ayah saudara yg buat. Alhamdulillah banyak yg kami jimat. Syira cuma ambil khidmat baju pengantin, pelamin & meja makan pengantin. Total RM1600. Bilik pengantin hias sendiri. Alah hias simple ja pun. Hihi


Henna art kawan syira buatkan ala2 keknis


The wedding cake



Outdoor photoshoot





Okay habis. Thanks sudi baca. Majlis tandang punya nanti syira update. Bye :)





 

Copyright © 2016 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page