Monday, 22 February 2016

Wrist Pain : Aduh Sakitnya Pergelangan Tangan



Assalamualaikum

Syira dah tiga hari sakit bahagian wrist. Nak gerak agak susah sikit. Mandi pun guna tangan kiri ja sebab tangan kanan sakit. Mula-mula ingat sakit disebabkan salah tidur. So biarkan jelah. Tapi bila melarat ni, betul-betul sakit bukan salah tidur ni. Ni mesti ligament problem. Antara sebabnya banyak typing. Okay. Syira mengaku memang banyak type. Handphone la, laptop la. So memang bagi pressure dekat wrist ni.

Antara sebab lain gout (totally not), pregnant (rasanya aku tak mengandung pun), overweight (adalah berat sikit hihi). So macam mana nak rawat sakit ni?

- Letak ais selama 20 minutes
- Guna wrist splint/bandage untuk kurangkan rasa sakit
- Pastikan keyboard lebih rendah supaya mengurangkan kesakitan
- Lastly jumpa doktor kalau berlarutan


Macam syira, syira pakai wrist bandage. Dah macam ahli gusti nak tabuh orang pun ada aku tengok. Letak krim panas sikit pastu balut. Harap-harap sakit ni kurang la. Nak buat apa pun susah tau. Nak angkat baby yg 9kg pun seksa hihi





  

5 comments:

 

Copyright © 2016 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page