Monday, 3 October 2016

6 Minggu Hamil.. Alhamdulillah


Assalamualaikum

Alhamdulillah.. Sebelum ni, selalu sangat orang tanya bila nak ada baby. Merancang ke? Dan.. banyak lagi soalan yang kedengaran macam biasa tapi menusuk ke kalbu tau. Hehe. Syira sebenarnya delay period dah 13 hari macam tu. Mula-mula tu syira buat tak tau jela sebab syira dah biasa period delay sejak kahwin lagi. On off period. Kejap awal, kejap lambat.

So, syira memang tak perasan yang syira ni pregnant. Tapi ada la perubahan macam breast mengeras, meloya, perut cramp. Tu pun syira take it easy jugak sebab sometimes nak period syira ada juga rasa macam tu. Keliru jugak dengan symptom ni. Yelakan tak pernah pregnant macam ni laa.

Setelah didesak oleh mak syira, so syira beranikan diri check upt (urine pregnancy test) pagi 1 Oktober 2016. Mula tu takut ada, nervous ada, takut frust pun ada. Tengok tengok naik line dua. Dalam hati cakap "eh betul ke ni ?" Sampai syira buat dua kali test naik dua line jugak.

"AKU MENGANDUNG"

Lepas mandi terus kejut husband syira, nak tunjuk upt. Dalam keadaan mamai, husband syira speechless. Nak nangis dia. Sebab terlalu happy. Syira dah nangis dah tadi dalam toilet. Hahaha over betui rasa pi teriak. Tapi tu yang syira rasa. Dah check doc memang jangkaan kandungan dah 6 minggu 5 hari. Alhamdulillah, harapan syira baby ni sihat sentiasa. Korang doakan syira tau. 





12 comments:

  1. syoknyaaaaa! Memang selalu kalau dapat berita pregnant orang akan teriak sebab happy sangat. tahniah tau!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalamualaikum
      senang sekali saya bisa menulis kisah nyata kami
      dan berbagi kepada teman-teman disini.

      Meski hidup dalam keprihatinan, karena hanya mengandalkan penghasilan dari jual gorengan, namun rumah tangga kami terbilang harmonis. Jika berselisih paham, kami selalu menempuh jalan musyawarah. Hal itu wajib kami terapkan untuk menutupi aib dan segala bentuk kekurangan yang ada dalam rumah tangga kami agar tidak terdengar oleh orang luar. Karena begitulah pesan dari para orang tua kami.

      Hari demi hari aku habiskan hanya untuk bekerja dan bekerja. Hal itu aku lakukan, selain sadar akan tanggung jawabku sebagai orang tua , juga ingin menggapai harapan dan cita cita. Yah, mungkin dengan begitu ekonomi keluargaku dapat berubah dan aku bisa menyisihkan sedikit uang penghasilanku itu untuk masa depan anak-anakku dikemudian hari. Namun semua itu menjadi sirna.

      Selanjutnya kami pun melangkah untuk mencobanya minta bantuan melalui dana gaib tanpa tumbal,alhamdulillah dalam proses 1 hari 1 malam kami bisa menbuktikan.

      Jalan ini akan mengubah kemiskinan menjadi limpahan kekayaan secara halal dan tidak merugikan orang lain.

      Alhamdulillah semoga atas bantuan ki witjaksono terbalaskan melebihi rasa syukur kami,
      saat ini karna bantuan aki sangat berarti bagi keluarga kami.
      Bagi saudara-saudaraku yg butuh pertolongan silahkan hubungi
      Ki Witjaksono di:0852-2223-1459
      Supaya lebih jelas kunjungi blog http://bocorantogelsingapura59.blogspot.co.id

      atau KLIK DISINI

      Delete
  2. Alhamdullilah. Tahniah Syira! Seronok dengar kisah first time dapat tahu diri pregnant. Doakan agar baby dan Syira baik saja :)

    ReplyDelete
  3. Tahniah syira harap ekin dapat gak lalui pengalaman macam ni...

    ReplyDelete

 

Copyright © 2016 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page