Friday, 13 April 2018

CokkoWhite Lightening Soap : Sabun Terbaik Penghapus Daki



Assalamualaikum dan salam sejahtera

Hello there! Sihat ke korang? Entry kali ni syira nak kongsi dengan korang mengenai sabun ajaib penghapus daki. Eh apa tu sabun ajaib penghapus daki? Haa.. nama produk ni adalah Cokkowhite Lightening Soap.
Cokkowhite Lightening Soap ni merupakan produk buatan Malaysia yang diedarkan oleh Aura Menawan Sdn Bhd. Menariknya, sabun cokkowhite ni juga salah satu produk yang menggunakan bahan organik. Wah, syira suka sangat produk organik sebab kita tau produk tu tak mengandungi bahan terlarang.
Yang pastinya, Cokkowhite Lightening Soap ini halal digunakan. Bukan itu ja, produk ni jugak telah mendapat kelulusan daripada Kementerian Kesihatan Malaysia. Dah dapat kelulusan KKM, of course la kita tak perlu ragu ragu untuk guna kan.
Ni laa produknyaaa..
Yang hijau tu sabun dia. Wangi sangat

Bahan Utama Cokkowhite Lightening Soap
  • Isi kelapa - Eh eh guna isi kelapa? Uniknya. Isi kelapa yang digunakan sebagai skrub bagi menanggalkan daki yang degil supaya kulit lebih bersih dan cerah tanpa kerak daki 
  • Minyak zaitun - Ramai yang tau kebaikan olive oil kan. Salah satu bahan antioksida bagi mengelakkan kulit kita sebarang kesan radiasi yang merbahaya
  • Tea tree oil - Minyak teh yang digunakan bagi mengurangkan kesan parut yang disebabkan oleh jerawat selain itu menghilangkan jeragat
  • Fucowhite - Merupakan bahan yang digunakan bagi memutihkan kulit dan mencerahkan kulit
  • Vitamin C - Digunakan di dalam sabun bagi melindungi kulit kita supaya tidak kering, sentiasa lembap dan tidak mengelupas

Kebaikan Cokkowhite Lightening Soap
  • Membantu menghilangkan daki daki degil, parut jerawat serta jeragat di kulit muka dan juga badan
  • Membantu memudarkan kesan sunburn
  • Berkesan dalam mencerahkan dan memutihkan kulit
  • Terbukti menghilangkan bau badan yang tidak menyenangkan apabila berpeluh
  • Membantu kulit supaya kekal lembut dan juga melewatkan proses penuaan
  • Kulit menjadi lembap sentiasa
  • Menghilangkan bintik bintik di muka dan badan
  • Sesuai untuk individu yang suka travel

Cara penggunaan
Cara guna yang semudah A, B,C okay. Hanya perlu cuci atau sental di bahagian yang gelap dan berdaki. Biarkan selama satu atau dua minit sebelum dibilas dengan air bersih. Mudah kan? Oh yaa, korang boleh guna setiap kali mandi atau sebelum nak tidur tu boleh cuci dulu muka.

Testimoni Syiera
Sepanjang hampir seminggu syira menggunakan Cokkowhite Lightening Soap memang berkesan bagi syira. Syira mempunyai masalah kesan parut jerawat. Bila guna sabun ajaib ni hari hari, parut jerawat semakin pudar. Bau dah la wangi. Lepas cuci muka dengan sabun ni terus rasa fresh. Selain tu, syira ni ada jugak masalah kulit kering. Senang mengelupas lebih lebih lagi kalau terdedah dengan sinaran matahari. Alhamdulillah, sepanjang guna sabun Cokkowhite ni, kulit kekal lembu dan lebih lembap. Moist gituuu. The best part is, kesan make up senang gila tanggal. So tak payah nak guna makeup remover. Jimat kan.
Habis foundation syira tertanggal :)
Sebagai surirumah full time okay, syira dah terbiasa dengan kerja rumah. Apa kaitan dengan sabun ni pulak? Haha. Ada la sebab kulit tangan syira rasa kasar ja. Tapi tak perlu risau sebab sabun Cokkowhite ni mampu melembutkan kulit tangan syira. Kalau sunburn pun senang. Sental ja nanti terus putih.
Fokus tangan kiri syira okay. Yang pakai cincin tu
Taraa.. hasilnya

Harga asal Cokkowhite Lightening Soap
Sekotak RM70
Sekarang tengah ada PROMOSI !!
PAKEJ A
1 kotak RM60 FREE POSTAGE
PAKEJ B
2 kotak RM100 with 2 SPECIAL FREE GIFT AND FREE POSTAGE

Berminat? Sebarang pertanyaan boleh dihubungi di details bawah ni:-
Facebook page: Cokko White
Contact number: 010-2826344 / 014-2636132




6 comments:

  1. Bestkan.. Gosok2 kuat2 kt tgn..rasa nampak. Lebih smooth kulit tu

    ReplyDelete
  2. Kan jadi surirumah ni byk kerja buat , smpai tak sedar tangan dah makin kasar .. suka sabun ni

    ReplyDelete
  3. nampak beza tu.. mmg menjadik sabun ni.. rugi x cuba..

    ReplyDelete
  4. wowwww! kulit muka lembap!!!!! Cantikkkk kulit muka awak :D

    ReplyDelete
  5. Wow... Awesome betul hasilnya...

    ReplyDelete

 

Copyright © 2016 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page