Thursday, 10 May 2018

Memerangi Bintik Hitam Dengan Nanowhite Dark Spot Corrective Serum

Memerangi Bintik Hitam Dengan Nanowhite Dark Spot Corrective Serum l Assalamualaikum dan salam sejahtera! Masalah bintik hitam atau blackheads antara masalah yang sering kali kita dengar bukan? Syira pun tak terlepas jugak dengan masalah bintik hitam. Untuk kali ni syira telah menerima produk daripada Nanowhite. Korang mesti pernah nampak dekat drugstore kan? Ya, betul la tu. Hehe its Nanowhite Dark Spot Corrective Serum.
Sejak sekian lama, ramai wanita bergantung pada pelbagai produk penjagaan kulit untuk memerangi bintik hitam dan parut jerawat. Tetapi bolehkah masalah ini dapat ditangani dalam hanya masa dua minggu? Of course boleh sebab Nanowhite sendiri telah menguji penggunaan produk ini selama tempoh tertentu dan wanita Malaysia mendapati kulit mereka bertambah baik dengan cepat. Wow, menarik kan?
Nanowhite Dark Spot Corrective Serum dengan LumiLite baharu diperkaya dengan tiga bahan pencerah yang membantu mengurangkan bintik hitam, memudarkan parut jerawat dan juga memberikan tona kulit yang sekata. Ia mempunyai gabungan teknologi Nano, Omega White-C dan Ekstrak Semula Jadi untuk membentuk konsentrasi pencerah yang menembusi jauh ke dalam kulit untuk penyerapan bahan aktif yang lebih baik untuk memberikan hasil kulit cerah yang berseri dan kekal lama.
Eh, ini bukanlah kata-kata kosong okay! Ini kerana ianya telah terbukti berhasil dalam ujian penggunaan di rumah yang telah dijalankan. Percubaan tersebut memantau keadaan kulit 50 orang wanita Malaysia yang telah menggunakan serum ini selama 28 hari, melaporkan hasil yang menakjubkan - hampir kesemua (95%) wanita berusia 22 hingga 35 tahun nampak akan pengurangan bintik hitam dan parut jerawat selepas hanya menggunakan produk selama dua minggu!
Menurut hasil ujian penggunaan yang dijalankan, pemulihan paling ketara dapat dilihat di bahagian pipi, dagu dan juga dahi. 84% daripada wanita melaporkan bintik hitam dan parut jerawat yang semakin kurang dalam hari pertama penggunaan serum. Selepas 14 hari, bilangan wanita yang mendapat hasil yang sama meningkat kepada lebih 90%. Dari segi tona kulit sekata, 50% daripada wanita mengatakan mereka nampak penambahbaikan yang ketara dalam tempoh 24 jam pertama selepas penggunaan, dan 60% melaporkan perkara sama selepas dua minggu.
Bagi membantu wanita di luar dalam menyelesaikan masalah kulit seperti parut jerawat serta bintik hitam, Nanowhite dengan ini telah memperkenalkan aplikasi realiti berperantaraan (AR) mudah alih yang baharu iaitu Nanowhite AR+ untuk melihat wajah bebas cela. Apa yang korang perlu buat korang cari dan download aplikasi 'Nanowhite AR+’ dari Apple App Store atau Google Play Store. Kemudian, imbas pembungkusan serum dengan aplikasi tersebut. Then korang boleh la layari pelbagai info mengenai produk Nanowhite.
Kalau korang nak tau syira bukan sahaja terima Nanowhite Dark Spot Corrective Serum tapi satu set lengkap penjagaan kulit wajah daripada langkah pertama sehingga lah ke Nanowhite Dark Spot Corrective Serum.
Langkah pertama - Awakening Snow Wash
  • Tekstur yang lembut dan sejuk di muka
  • Melembapkan kulit wajah
  • Tidak menanggalkan kulit
  • Sesuai untuk kulit normal dan berminyak
  • Diformulasikan dengan teknologi Omega White-C dan Nano
  • Harga RM17.50 (Via Watsons)


Langkah kedua - Refining Treatment Toner
  • Digunakan selepas mencuci muka dengan Awakening Snow Wash
  • Mengecilkan dan mengetatkan pori
  • Berfungsi dalam menyingkirkan lebihan minyak pada kulit
  • Mengandungi omega white-c, ekstrak oren, ekstrak lemon, ekstrak witch hazel, estrak billberry dan juga teknologi nano
  • Sesuai untuk semua jenis kulit
  • Tak melekit dan ringan. Sejuk ja masa apply
  • Harga RM21.20 (via Watsons)


Langkah ketiga - Dark Spot Corrective Serum
  • Disapu rata pada kulit wajah selepas mencuci dan pakai toner.
  • Cepat meresap ke dalam kulit
  • Harga RM69.90 (via Watsons)


Langkah keempat - Double Action Whitening Gel Cream
  • Melembapkan kulit dan juga mencerahkan
  • Mengurangkan tompok bintik hitam
  • Mengandungi Nanowhite Super Antioxidant (Vitamin E & C)
  • Tidak melekit, ringan pada kulit dan senang diserap ke dalam kulit
  • Sesuai untuk semua jenis kulit
  • Harga RM37.20 (Via Watsons)



So, macamana? Best kan? Korang boleh dapatkan produk Nanowhite di Watsons dan Guardian yang berdekatan. Kalau nak beli online pun boleh, sekarang kan semua di hujung jari gitu.

Sebarang pertanyaan dan maklumat lanjut:




Tuesday, 1 May 2018

Risau Ibu Bila Medina Demam Campak & HFMD

Risau Ibu Bila Medina Demam Campak & HFMD l Assalamualaikum dan salam sejahtera! For your info, awal bulan April yang lepas Medina terkena campak dan HFMD (hand, foot, mouth disease). Lepas seminggu kebah demam campak, tetiba terkena HFMD pulak.
Awal-awal tu medina demam ringan ja tapi suhu yang agak tinggi bila tengahari. Every four hours, syira check suhu dia. Kejap naik, kejap turun. Paling tinggi masa tu 40 darjah celcius. Risau syira. Bukan apa takut sawan ja baby ni.
Tiga hari jugak la medina demam on off. Tak kebah. Hari ketiga kami decided bawak dia jumpa pakar kanak-kanak. Klinik Dr Hacharan, Sg Petani fyi. As usual doktor check tonsil, paru-paru semua okay. Cuma still demam ja lagi. So doktor bagi la ubat. Esok tu, alhamdulillah demam dah kebah tapi… ada keluar ruam halus dekat muka dia.
My mum tengok pastu cakap peliknya ruam ni. Macam bukan ruam yang biasa. Bukan ruam panas. Tapi macam campak! Ahhh.. sudah. Syira ni dah la takdak pengalaman. Risau lagi. Mak cakap takpa kalau betul campak dia merebak sampai ke kaki. And yes, habis sampai kaki naik bintik. Confirm campak tapi campak kecik. Bukan chicken pox yang ada blister tu.
Tips orang tua dulu kena mandikan dengan daun mambu. Atau kita panggil neem leaf. Selalunya ada tumbuh dekat kuil. Punya la susah nak cari daun ni. Kalau ada pun boleh la dapat sikit sebab ranting dia tinggi belaka. Jenuh husband lompat-lompat nak capai punya pasal.
Dah anak campak ni sekali ibu dia kena pantang tau. Apa la nasib. No chicken, no egg or anything yang gatal dan spicy. Dah ibu dia gila makan pedas. Berhuhuhu la syira. Alhamdulillah, lepas 5 hari, campak dah surut. Mak suruh bawak medina pi buat air penawar dekat ustaz. Ustaz ni cakap medina nak keluar campak besar sebab dia tengok campak medina tak keluar habis lagi. Ibu risau lagi.
Tips untuk anak campak
-mandikan dengan air rendaman daun mambu untuk hilangkan miang/gatal
-alaskan tempat tidur anak dengan daun mambu
-jangan bagi anak berpeluh kalau tak lagi la miang
-kalau boleh jangan pakaikan baju dulu
-bagi minum air kelapa supaya cepat keluar campak
-pantau suhu. Macam medina tak demam masa campak.
-jangan bagi antibiotik. Nanti campak terbantut. Betul ke? Hehe
-kalau mudarat, jumpa doktor ya. Selalu doktor bagi ubat demam dan calamine lotion. Macam syira guna Shaklee Herbal Cream 
Ni la daun mambu.. syira terus letak lepas ayah dia bawak balik daun ni. Kebetulan dia tidur hehe
Guess what? Lepas 2 hari lega campak, medina demam balik. Tapi slight fever jelah. Cuma malam dia demam tu dia tolak breastfeed. Medina nangis lapar tapi dia tak nak menyusu. Bayangkan la dia nangis on off dari pukul 2 pagi sampai 5 pagi.
Esok pagi syira check mulut dia ada ulser banyak. Serious, banyak wehhh. No wonder la dia taknak susu. Air liur meleleh ja. Pastu tengok ada blister dekat kaki dan tangan. Ahhh sudahhh ni bukan campak tapi something else. Patutlah ustaz tu cakap nak keluar campak besar tapi bukan campak. Its HFMD !!
Maka, bermulalah episod medina merengek tak nak minum/makan. Bila nak minum ja, dia tolak. Sampai satu tahap dia campak makanan. Agaknya geram kot sakit nak telan. Try bagi aiskrim tu pun dia tolak. Ada la dua suap. Syira tak jumpa doktor. Syira try rawat medina dekat rumah ja. Jangan cakap syira anti vaksin pulak taknak jumpa doktor hehehhee biasanya HFMD ni boleh sembuh dengan sendirinya.
Cuma kalau anak korang sampai taknak makan/minum pastu macam dehydration tu memang kena warded la. Kang melarat pulak. Medina ni alhamdulillah la dia strong enough to face it. Dia lawan jugak. Dia try jugak breastfeed. Sampailah makin lama makin kurang ulcer dalam mulut dia.
Memang kena kerapkan bagi dia minum kalau dia taknak makan. Macam syira bagi dia makan sup ayam. Sbb dia susah nak kunyah nasi. Boleh la dari perut dia kosong. After four days, medina sembuh sepenuhnya. Alhamdulillah, lega ibu. Medina terkena penyakit sekali seumur hidup dua minggu berturut-turut kot. Agaknya, tak nak ibu dia pening kalau kena masa dah besar sikit. Hehehehe
Okay, tu ja la wakkk nak share. Bye. 
Ni la shaklee herbal cream. Bagus betul cream ni.
                                                                 
 

Copyright © 2016 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page