Tuesday, 5 June 2018

Chomel Baby Pelindung Sempurna Kebersihan Si Manja

Chomel Baby Pelindung Sempurna Kebersihan Si Manja l Assalamualaikum dan salam sejahtera. Eh dah lama tak ketemu. Sihat ke korang? Kalau sihat alhamdulillah. Kalau tak sihat jangan lupa makan ubat ya dah nak dekat raya ni. Alhamdulillah tinggal lagi seminggu lebih untuk kita menyambut aidilfitri. Dah beli ke baju raya? Syira dah beli online. Senang semua di hujung jari. Giteww..
Medina pun alhamdulillah dah genap setahun pada 22 Mei lepas. Dah besar anak ibu. Semakin medina membesar ni semakin mencabar nak menjaga dia. Yelakan first time mother. Masih lagi belajar nak jadi ibu. Ilmu tak cukup lagi ni. Macam macam perangai dia tambah tambah dalam peringkat usia sekarang semua benda medina nak masukkan dalam mulut.
Sepertimana yang korang tahu medina pernah terkena penyakit kaki tangan dan mulut bulan lepas (Boleh baca sini), so penjagaan kebersihan medina memang syira utamakan sekarang. Tak nak dah berulang macam dulu. Kesian dia bila dia jatuh sakit. Ibu jugak yang risau nanti. Bagi menyelesaikan masalah tu, syira mencuba sendiri produk Chomel Baby iaitu Chomel Foaming Hand Wash dan Chomel Hand Sanitizer.

Chomel Hand Sanitizer
Syira paling suka menggunakan hand sanitizer ni sebab sangat berguna untuk ibu macam syira. Sebabnya setiap kali lepas handle diaper medina sememangnya syira akan apply hand sanitizer bagi menjaminkan kebersihan tangan syira. Yelakan nak pegang medina kan so memang kena make sure tangan bebas kuman. Packaging Chomel Hand Sanitizer ni comel sangat dan bau sangat wangi.
Senang untuk dibawa ke mana sahaja. Secure tak mudah tumpah. Baru baru ni syira travel dari Kedah ke Selangor memang syira bawak. Letak je dalam handbag. Nak guna tuang ja sikit. Sikit je tau sebab hand sanitizer ni mudah meresap ke dalam kulit dan cepat kering. Syira siap letak dekat tangan medina lagi lebih lebih lagi kalau dia selesai makan sebab ia mampu membunuh 99.9% germs dan bakteria. Harga hand sanitizer ni RM7.90 sahaja ibu ibu. Jom grab satu!

Chomel Foaming Hand Wash
Selain daripada tu, untuk menjaminkan kebersihan bayi korang kena cuba Chomel Foaming Hand Wash ni. Wajib simpan satu dalam rumah sebab sangat berguna. Formula Chomel Foaming Hand Wash yang berbuih mampu membersihkan kotoran yang melekat dekat tangan bayi dan jugak pelembap semula jadi. Faham faham jelah ada anak kecik ni. Kadang makan tumpah sana sini. Ibu nak suapkan dia pun sibuk nak suap sendiri.
End up habis comot tangan medina. Tapi tak pa, guna je Chomel Foaming Hand Wash untuk cuci tangan medina. Dia pun suka main buih hehehehe. Chomel Foaming Hand Wash ni tak perlu campur air tau. Just basahkan tangan then tekan sikit pastu gosok sehingga bersih. Jangan terkena mata tau satgi pedih pulak mata tu. Harga Chomel Foaming Hand Wash ni RM15.90 sahaja uols.
Apa yang bestnya pasai produk Chomel Baby ni tidak mempunyai bahan kimia, hypoalergenik, eco-friendly dan Halal Jakim. Selain daripada dua produk ni, korang jugak boleh dapatkan produk lain seperti baby fabric softener, baby laundry detergent, breast pump & bottle cleanser, toy & surface cleanser, travel & surface cleanser dan travel & highchair cleanser.

Untuk sebarang pertanyaan lanjut dan tempahan:



14 comments:

  1. bagus untuk pjagaan kesihatan dr segi tgn anak2..

    ReplyDelete
  2. Dh ada hand sanitizer ye. Bgus la mcm tu. Boleh bw ke mn2 utk guna

    ReplyDelete
  3. The price is reasonable, will tth it out after I finish my current hand wash.

    ReplyDelete
  4. nice products to use, my kids loving it. Price is affordable too!

    ReplyDelete
  5. Nampak gebu aje buih tue.. so sesuailah dengan si manja..

    ReplyDelete
  6. banyak product keluaran chomel ni ye.

    ReplyDelete
  7. banyak juga produck chomel ni, harga pun berpatutan

    ReplyDelete
  8. Bagus juga produk ni..comel pula tu

    ReplyDelete
  9. wah comel sangat produk ni.. tambah comel lagi dengan blog awak.. haih comel kuasa dua ni..

    ReplyDelete
  10. comelyer dah nama pun chomel..budak2 mesti suka kan

    salam kenal dari umifuzy.com #follower 1613

    ReplyDelete
  11. Menarik jugak produk ni..Bukan baby ja boleh guna..kita pun boleh guna chomel ni..
    Salam kenal dari iradzahir.com 😊

    ReplyDelete
  12. baru pagi td tgk tv tentang penggunaan hand sanitizer utk melindungi baby dari jangkitan kuman..

    ReplyDelete
  13. First time dengar pasal produk Chomel baby ni..

    ReplyDelete
  14. Wah bagus produk ni, nanti nak beli untuk anak menakan guna...

    ReplyDelete

 

Copyright © 2016 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page