Tuesday, 26 June 2018

Penginapan Awesome di Grand Bluewave Hotel

Terletak di kawasan strategik pada pinggir bandaraya Kuala Lumpur dan di tengah-tengah pusat perniagaan dan komersial Shah Alam, hotel bertaraf 5 bintang ini berkordinasikan bersebelahan Muzium Negeri dan Perpustakaan, dengan hanya 5 minit berjalan kaki dari Masjid Shah Alam yang terkenal. Ia juga merupakan lokasi yang sempurna untuk perniagaan dari Kuala Lumpur dengan hanya 40 minit ke Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur di Sepang.
Hotel yang berstatus 5-bintang mewah ini terletak di kawasan yang terkenal. Dikelilingi oleh rumah bandar, kawasan mewah ini juga menawarkan akses mudah ke pelbagai pusat membeli-belah dan tempat makan yang terbaik pada harga yang berpatutan di sekitar kawasan ini. Para tetamu boleh mengunjungi tapak ruang niaga seperti Plaza Alam Sentral dan Shah Alam Mall. Hotel ini pun mempunyai 341 bilik dan suite direka mewah yang menggabungkan semua kemudahan moden yang diperlukan untuk penginapan yang hebat. Hotel yang berkelas perniagaan, Grand Blue Wave Hotel Shah Alam ini jugak mempunyai lokasi dan bilik-bilik yang indah lagi kondusif yang sesuai untuk pelancongan, perniagaan dan percutian. Maka Tidak hairanlah tempat yang bagus ni untuk di jadikan pusat untuk korang menginap, Grand Blue Wave Hotel Shah Alam adalah pilihan yang baik jika korang melawat Malaysia.
Berjarak 12 minit berjalan kaki dari Masjid Sultan Salahuddin Abdul Aziz yang ikonik, hotel perniagaan moden ini berjarak 5 km dari stesen keretapi Shah Alam dan 13 km dari Saujana Golf and Country Club. Senang cerita untuk korang, hotel ni adalah yang terbaik dan awesome untuk traveller macam korang sebab kawasannyer yang strategik lagi kondusif ye gais!

Korang jugak boleh bersenam di pusat perniagaan yang lengkap atau menikmati urutan spa tanpa rasa segan silu. Hotel ini juga mempunyai private untuk kaum hawa ye. Perkhidmatan penyewaan kereta dan tempat meletak kereta percuma jugak disediakan untuk guest, ok. Restoran Cina Tung Yuen menyajikan hidangan antarabangsa manakala hidangan tradisional Jepun dapat dinikmati di Agehan Restaurant. Pilihan menjamu selera yang lain termasuklah bahan basah yang segar di Restoran Borak-Borak.

Bagi korang yang suka aktiviti indoor bolehlah try berenang di Kolam renang, Kolam dalaman, Tab mandian panas atau jakuzi. Untuk team korang yang selalu berasa sengal-sengal sendi badan atau memang nak berurut sangat tu bolehlah try berurut di spa.
Makanan berstatus halal juga disediakan. Selain itu kita tidak perlu bimbang tentang aspek halal lain seperti sabun, gigi, sikat, sabun dan lain-lain semuanya halal... Awesome kan, gais?

Korang bolehlah menikmati kemewahan secara menyeluruh di hotel perniagaan 5-bintang di tengah-tengah Shah Alam dengan perkhidmatan mesra pelanggan, kondusif lagi kreatif. Selain itu, hotel ini jugak popular dengan hospitaliti yang unik yang mempunyai unsur penting dalam dedikasi dengan bercirikan tradisi masyarakat Jepun terhadap fasilitinya.

Dari segi kelainannya kalau korang Grand BlueWave Hotel Shah Alam menawarkan 341 bilik mewah termasuk 280 bilik deluxe, 58 suite, 2 bilik penjagaan khas dan Presidential Suite untuk penginapan korang yang sempurna di Shah Alam. Semua bilik dilengkapi dengan fasiliti moden dan dengan tingkap kaca yang luas yang menawarkan pemandangan panorama 'Blue Mosque' atau bandar dalam taman di Shah Alam.

Bilik-bilik yang dihias dengan hangat dilengkapi minifridges, TV dan peti keselamatan, serta kemudahan teh dan kopi. Ada yang mempunyai pandangan masjid. Bilik-bilik kelab menambah akses ke lounge peribadi, sementara suite tingkat atas mempunyai tab pusaran air dan ruang makan. Tingkat satu-satunya wanita, Wi-Fi dan perkhidmatan bilik 24/7 juga tersedia untuk korang.

Kemudahan termasuk 4 restoran (termasuk Cina dan Jepun), sebagai tambahan kepada bilik kecergasan dan kolam renang luaran. Terdapat juga pusat perniagaan untuk bermesyuarat dan berbengkel di ruang acara. Pada hari raya aidilfitri kali ni, Hotel Grand Bluewave ada special deals untuk korang. Kalau korang nak tau, korang kenala pegi website traveloka online for more details. Jadi ape yang termenung berfikir-fikir lagi gais, jomlah kita ke Hotel Grand BlueWave ni. Cantekkk!

18 comments:

  1. terbaek.. nampak selesa di hotel ni :)

    ReplyDelete
  2. kak lily pernah menginap di sini, cantik dan bersih hotelnya. makanan pun sedap-sedap belaka ek

    ReplyDelete
  3. Terbaik memang hotel nih. Beberapa waktu lalu saat Abby berkunjung ke perpustakaan, Abby sempat menikmati beberapa fasilitas hotel ini. Aman dan nyaman.

    ReplyDelete
  4. Hotel ni nampak kemas dengan decoration pun minimal je x terlalu sarat...harga pun reasonable..boleh la consider hotel ni nanti kalau tersesat ke shah alam

    ReplyDelete
  5. Cantik biliknya dan nampak selesa. So, lepas nie tiada masalah kalau nak sana. Boleh pilih Grand Bluewave Hotel.

    ReplyDelete
  6. Aida pernah ke sini uyk kursus.
    Makanan x sedap :-(
    Maybe sebab kami berkursus.
    Penyediaan makanan pun dekat different hall, bukan kat cafe sediada.
    Biasanya kursus di hotel, makan minum di cafe, kan.

    ReplyDelete
  7. Grand Bluewave Hotel ni memang antara yang ter-famous di sekitar Selangor, lagi2 Shah Alam. Kalau ada sanak saudara yang jauh nak datang bertandang untuk kenduri perkahwinan pun, hotel ni sangat disarankan. Sebab fasiliti nya memang terbaik dan 5 bintang!

    ReplyDelete
  8. The hotel looks beautiful. I yet to go to this hotel but will check it out on my next stay at Shah Alan.

    ReplyDelete
  9. Bestnya kalau dapat duduk hotel ni selalu juga pergi makan lunch and promosi kat sini tapi tak dapat tidur lagi hehehehe walaupun kat tengah bandar SHah Alam....

    ReplyDelete
  10. Hotel ni memang best. Mana gambar syiera menikmati servis di hotel blue wave? Sebab nak tau juga makanan dia camana. Bilik syiera duduk cantik ke tak. Ada bath tub tak?

    ReplyDelete
  11. boleh dikatakan serba lengkap juga lah hotel ni. blik bersih, sevis bagus, makanan sedap. ada swimming pool grand

    ReplyDelete
  12. Tak pernah lagi jejakkan kaki kat hotel ni. Pernah ada event berbuka kat sini tapi tak ada rezeki pulak nak pergi.
    Cantik jugak ya hotel ni..kalau ada peluang teringin jugak nak cuba menginap di hotel ni

    ReplyDelete
  13. wow bestnye..bilik nampak selesa dan mewah pula, nak pula ada kolam renang memang anak ajak ke sana j la.

    ReplyDelete
  14. wah.. so nice leh.. this hotel.. wish I could spend a day there... looks like a great place to hang around for family!

    ReplyDelete
  15. Wah menarik ya hotel ni. Saya membesar dishah alam mmg biasa lalu depan hotel ni. Pernah masuk pun masa event penyampaian sijil. Dewan dia eksklusif

    ReplyDelete
  16. Dulu masa belajar di UiTM, selalu usha je Grand BlueWave ni. Memang tak pernah terfikir la nak masuk stay sebab dah tau 5star. Dah tua ni pun memang masih tak mampu nak masuk pun..sobsob..

    ReplyDelete
  17. Cantik hotel ni. Nice review...

    ReplyDelete

 

Copyright © 2016 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page