Friday, 10 August 2018

Sihat Dan Bertenaga Sentiasa Dengan Kitsui Royal Lpo & Kitsui Belloss Fiber

Assalamualaikum dan salam sejahtera pembaca kesayangan! Wah kesayangan gitu. Ee.. gemuk! Semua orang tak suka dipanggil atau dilabelkan sebagai gemuk. Ada ke yang lahir terus gemuk badan dia? Kalau macam syira ni kategori chubby atau tembam. Well, syira pernah ja kurus masa zaman sekolah lepas tu badan naik kejap. Lepas tu kurus balik dan sekarang tembam balik. Semua ni salah makanan! Eh eh salah diri sendiri tak nak mengaku. Salahkan makanan pulak kan.

Lepas ja daripada bersalinkan Medina, syira memang tak ada ambil supplement untuk kurus sebab Medina masih menyusu badan. Dalam masa yang sama, Medina masa tu still 6 bulan ke bawah. So, syira tak berani la nak consume takut ganggu proses produktiviti susu badan. Yelakan apa yang syira makan, dia pun terkesan daripada penyusuan. Sekarang Medina dah setahun dua bulan, so yakin la sikit nak amalkan supplement untuk kurus.

Syira tak ada la target nak kurus macam zaman sekolah dulu, at least boleh turunkan berat ke tahap yang lebih ideal. Orang cakap ibu menyusu ni senang turun berat badan, ya betul. Tak dinafikan sebab syira banyak susut berbanding sebelum mengandung. Tapi disebabkan syira ada ambil suntikan perancang, nafsu makan semakin menjadi jadi pulak. Berhuhuhu la kita wak. Untuk itu, syira memilih untuk mencuba produk Kitsui Royal Lpo dan Kitsui Belly Loss Fiber.

Kitsui Royal Lpo rasa sedap seperti jus mangga sebenar!
Kitsui Royal Lpo atau terdahulu dikenali sebagai Royal Lipo Trim merupakan campuran minuman botani bagi menyelesaikan masalah berat badan berlebihan dan lemak degil.
Kandungan Bahan Kitsui Royal Lpo
Crystalline fructose, Maltodextrin, Green coffee, Citrid acid, Tricalcium phosphate, African mango, Hoodia, Serbuk mangga, Serbuk arabic gum, Ascorbic acid, Pewarna mangga dan Serbuk jus mangga.

Kebaikan/Fungsi Kitsui Royal Lpo
-Menurunkan berat badan secara efektif
-Memberikan tenaga kepada badan
-Mengawal selera makan anda
-Mengekalkan rasa kenyang
-Membakar lemak berlebihan
-Mampu mengurangkan tekanan darah, kolestrol dan tahap gula dalam darah
Cara menggunakan Kitsui Royal Lpo
Bancuhkan 1 paket dengan 150ml air suam dan goncang sehingga larut. Diminum selepas sarapan pagi. 1 paket setiap 2 hari. Minum air secukupnya sepanjang hari untuk kesan yang efektif.

Kesan pengambilan Kitsui Royal Lpo
Sepanjang syira mengamalkan Kitsui Royal Lpo selama seminggu ni, syira rasa lebih bertenaga daripada sebelum ini. Walaupun Medina agak aktif sejak boleh berjalan ni, syira tak ada la rasa semput nak berkejar ke sana sini. Hehe. Badan tak cepat rasa lesu. Yang pastinya, perut syira rasa kenyang selepas minum Kitsui Royal Lpo. Tapi tak semestinya syira skip makan. Syira makan tapi dengan kuantiti yang lebih sedikit. Wah, kalau macam ni selalu memang senang lah nak diet kan.

Sebelum tidur wajib minum Kitsui Belloss Fiber!
Kitsui Belloss Fiber pula merupakan minuman yang membekalkan serat yang mencukupi kepada tubuh badan kita. Tahu tak serat ini sangat penting untuk tubuh badan kita? Antara makanan berserat adalah seperti sayur sayuran, buah buahan dan sebagainya. Jadi di sini tujuan syira mengamalkan Kitsui Belly Loss Fiber.  

Kandungan Bahan Kitsui Belloss Fiber
Fruktos, Serbuk epal, Maltodekstrin, Serbuk senna, Asid sitrik, Campuran buah dan sayur, Guar gum, Perisa nenas, Serbuk oren, Trikalsium fostat dan pewarna dibenarkan.

Kebaikan/Fungsi Kitsui Belloss Fiber
-Mengelakkan sembelit
-Meningkatkan metabolisma
-Melancarkan peredaran darah
-Menyingkirkan toksin dalam badan
-Menambahbaikan proses tidur
-Tubuh badan terasa lebih selesa dan bertenaga
Cara menggunakan Kitsui Belloss Fiber
Bancuhkan 1 paket dengan 150ml air suam dan goncangkan sehingga larut. Diminum sebelum makan malam atau sebelum tidur. Sehari 1 paket. Minum air secukupnya bagi kesan yang lebih efektif 


Kesan pengambilan Kitsui Belloss Fiber
Antara kesan yang paling ketara selepas mengamalkan Kitsui Belloss Fiber ini, syira lebih senang membuang. Syira tidak la mengalami masalah sembelit tapi sedikit sebanyak membantu melawaskan sistem pencernaan. Kitsui Belloss Fiber ni best sebab bila kita minum malam, keesokkan pagi terus ke toilet! Badan rasa lebih ringan. Dan jerawat pun segan nak tumbuh. Apa kaitan jerawat dengan Kitsui Belloss Fiber? Korang kena ambil tahu kadang kadang jerawat suka naik disebabkan badan kita ni penuh toksin. Jadi bila minum Kitsui Belloss Fiber, kita singkirkan toksin jahat ni. Nyah kau!

Berapa harga produk Kitsui ni?
Kitsui Royal Lpo RM37.00
Kitsui Belloss Fiber RM37.00

Untuk maklumat lanjut korang boleh tengok sini
Instagram: @kitsuimalaysia
Facebook: Kitsui My

Kalau korang nak beli secara offline boleh je korang cari produk Kitsui di Watsons dan Guardian yang berdekatan dengan korang. Selamat mencuba!



20 comments:

  1. Kitsui Royal Lpo nampak sedap jer mangga tu, rasa macam mana?

    ReplyDelete
  2. Bagus lah ada produk kesihatan yang senang dan sedap nak minum. kadang-kadang ada suplemen tu ya Allah payahnya nak minum. pahit kelat semua ada. kalau jenis yang rasa buah-buahan tu boleh tahan sikit nak minum tiap tiap hari

    ReplyDelete
  3. aida ni, paling la ngelat makan ubat tau, syiera.
    anak-anak pun tau sgt.
    tapi ada satu suplemen, aida boleh telan. sedap.
    but now stop la. dari awal tahun. sebab nak try diri.
    boleh tak kurangkan berat badan tanpa suplemen apa2.

    ReplyDelete
  4. Wah pasni makin ramai la yang kurus kan hehe..janji produk kurus tu sedap dan boleh tahan..tapi rasanya masih kena bersenam juga kan..takleh harap pada produk macam ni je..

    ReplyDelete
  5. Wah menarik dan bagus yer produk ni. Teruja nak try jugak lah, nak kurus dan bertenaga jugak!

    ReplyDelete
  6. Ramai juga ye yang consume kitsui ni.bagus kan.saya pun ada amalkan minum kitsui ni.memang sedap.murah pun murah.nak kurus boleh lah cari suplimen kitsui yang ni pulak

    ReplyDelete
  7. mcm best je kitsui ni.... hari tu dh tgk kat wtson

    ReplyDelete
  8. bestnya sebab dapat mengekalkan metabolisma badan. kiranya makan banyak pun boleh maintain kurus...mmg akan jadi feveret kaum pompuan heheh

    ReplyDelete
  9. Setujuu.. setiap hari tuh kita butuh energi dan tambahan tenaga buat beraktivitas. Nah dengan mengkonsumsi suplemen maka kita akan energik setiap hari

    ReplyDelete
  10. NAk kekalkan kesihatan dan kecergasan badan memang penting untuk kita jaga pemakanan dan amalkan diet yang sihat. Insyaallah semuanya akan ok

    ReplyDelete
  11. Serat dalam diet harian memang penting sebab ia akan membantu membuatkan kita kenyang lebih lama dan pada masa yang sama ia akan menyerap kolesterol

    ReplyDelete
  12. mahu sihat dan sentiasa cergas memang perlukan pelaburan wang masa dan tenaga. Baguslah sis sangat mengambil berat tentang soal ini. Salah satu tanda kita bersyukur

    ReplyDelete
  13. :D kalau macam ni memang bestlahh.. untuk student bagus jugak kan rasanya.. tambahan lagi saya jenis yang bile stress akan makan banyak. bile dah banyak sangat makan hah mula lah rasa letih jee.. hehe

    ReplyDelete
  14. Sis mcm2 produk dh cuba makan tapi still tak turun2 lagi..huhuhu.
    Nanti bolehlah cuba produk ni pulak..mana tau serasi pulak gan badan sis ni. Tapi apa2 pun pemakanan kena jaga jugak kan? Itu yg susah tu..hehehe

    ReplyDelete
  15. Ada few member yg guna produk ni. Saya secara peribadi belum pernah guna lagi. Baca review produk ni baik :)

    ReplyDelete
  16. Kitsui ni femes juga. Banyak produk mereka di Watsons. Harga amat berpatutan tu. Nanti boleh cuba. Sambil diet ni. Hahaha

    ReplyDelete
  17. kalau nak sihat memang wajib untuk kawal berat badan. Badan yang BMI dalam julat yang sihat akan rasa lebih bertenaga dan lasak

    ReplyDelete
  18. Uih.. Ada perisa mangga ek. Ni yang rasa nak cuba ni. Barulah rasa sedap je nak amalkan. Ibu menyusu ni kalau bab berat badan, sis memang suka, pernah la rasa berat badan zaman anak dara masa 1st baby. Lepas tu dah non hado size anak dara tu.. Hehe

    ReplyDelete
  19. interesting juga eh kitsui ni. nanti nak try la ;)

    ReplyDelete

 

Copyright © 2016 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page