Wednesday, 3 October 2018

50gram x Swanicoco Show Me The Velvet Lipstick

Assalamualaikum dan salam sejahtera readers. Syira excited sangat nak kongsi dengan korang mengenai jenama lipstick terhangat di Korea yang baru sahaja dilancarkan di Malaysia pada 18 September 2018. A few days ago, syira dah cuba keluaran terbaru Swanicoco iaitu Swanicoco Show Me The Velvet Lipstick.

Swanicoco
First of all, meh syira cerita sikit mengenai Swanicoco. Swanicoco ni merupakan sebuah syarikat yang pada mulanya mengeluarkan sabun daripada proses penapaian. Swanicoco banyak menggunakan bahan semula jadi sebagai bahan utama dalam penghasilan produk mereka. Jadi tidak perlu risau ye. Produk Swanicoco ini sememangnya selamat.

50Gram
50gram pula merupakan sebuah kedai bunga secara online di Malaysia. Kali ini 50gram berkolaborasi dengan Swanicoco. Untuk pengetahuan semua, 50gram adalah yang pertama di Malaysia yang menjual Swanicoco Show Me The Velvet Lipstick.

Swanicoco Show Me The Velvet Lipstick
Swanicoco Show Me The Velvet Lipstick kalau nak tau sangat limited edition. Once its sold, takkan restock lagi. Jadi korang kena dapatkannya sebelum terlambat ye. Mempunyai tiga warna iaitu Juliet Red, Shine Orange dan Pink Blossom. Swanicoco Show Me The Velvet Lipstick yang syira terima adalah kod Juliet Red. Bagi syira, lipstick ini sangat pigmented dan senang nak oles di bibir. Letak sikit pun dah menyerlah warnanya yang merah nak oren sikit.

Didatangi dengan bekas berputar yang agak praktikal bagi syira. Bagi ibu seperti syira memang sesuai sangat sebab kadang Medina suka main barang make up syira. Jadi agak sukar bagi Medina untuk buka. Kalau korang nak tau Swanicoco Show Me The Velvet Lipstick ini direka khas dengan pelembap semula jadi. Jadi bila syira pakai di bibir, bibir takkan kering. Sentiasa moist walaupun selepas syira makan. Amazing!

Bahan yang digunakan adalah:
Octyldodecanol, Isononyl Isononanoate, Silica, Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Isoeicosane, Ozokerite, Ethylhexyl Palmitate, Microcrystalline Wax, Paraffin, Phenyl Trimethicone, Caprylic/Capric Triglyceride, Copernicia Cerifera (u) Wax, Polyhydroxystearic Acid, Kaolin, Tocopheryl Acetate, Caprylyl Glycol, Argania Spinosa Kernel Oil, Pentaerythrityl Tetra-Di-T-Butyl Hydroxyhydrocinnamate, Hexylene Glycol, Fragrance, Phenoxyethanol, Ci 15850, Ci 45410, Ci 15985, Ci 19140, Ci 15850
wajib bawa ke mana saja!

Harga Swanicoco Show Me The Velvet Lipstick
Harga yang ditetapkan adalah RM88.85. Korang boleh dapatkan di website 50gram. Nationwide delivery!

Oh ya! Syira hampir terlupa. Korang boleh purchase Swanicoco Show Me The Velvet Lipstick ini dengan diskaun 25% dan juga berpeluang untuk stay di villa dan lipstick PERCUMA! Korang klik sini okay untuk purchase >> Swanicoco

Maklumat lanjut boleh layari


19 comments:

  1. suka gila dengan lipstick ni! tambah tambah kalau pakai malam lagi cantik

    jemput join ga sha ; http://www.shfyqhazhr.com/2018/10/giveaway-planner-2019-by-shfyqhazhrcom.html

    ReplyDelete
  2. nampak awak pakai tuh macam oren sangat ek, tapi actually tak tau plak lah kan. tapi cantiklah. tak delah merah menyala sangat

    ReplyDelete
  3. wah menyerlah warna dia...cantik sis...paling best bibir tak kering tu yang paling penting bila pakai lipstik ni..

    ReplyDelete
  4. Warna dia cantik! Sesuai buat surprise ni untuk mak atau kakak. Haha. Tak merah sangat dan tak cair sangat. Just nice. Rasanya diorang suka ni.

    ReplyDelete
  5. lawa la packaging dia.. warna lipstick tu pula cantik dnegan nampak boleh dipakai dengan pelbagai gaya

    ReplyDelete
  6. Banyak skang brand kosmetik dari korea ye. Ni brand lipstik plak. Mcm cantik je warna lipstik tu. Limited edition plak tu kan. Kalau lah jadi perempuan mmg nk try semua.hahaha

    ReplyDelete
  7. Hehe kaler dia cantik..sis suka la kaler2 camni yang penting lipstik tak keringkan bibir sebab tak semua lipstik sesuai ngan bibir sis..leh try ni la plak pas ni

    ReplyDelete
  8. Sis memang memilih sikit kalau bab lipstik ni, bibir sis sesuai warna2 lembut je ala2 pink..kalau terang nampak garang muka..:D

    ReplyDelete
  9. Lawa warna lipstik tu. Packaging pun kerlass...kena dapatkan cepat edisi limited edition ni.

    ReplyDelete
  10. Well, korean products tak dinafikan memang best! haha. Paling suka Korean skincare set! Untuk lipstick jenama ni SR tak pernah try lagi. My fav brands: Tony Moly, Etude House dan lain-lain. Nice entry dear!

    ReplyDelete
  11. memang cantik betul warna lipstick nie. nampak sesuai utk semua warna kulit. calit sikit dah merah2 oren. betul2 pigmented nie. harga pon berpatutan.

    ReplyDelete
  12. tak pernah dengar nama brand ni, maybe sebab iday tak into makeup and skincare sangat. tapi nama dia comel, swanicoco. hehehe warna lipstck tu cantik sangat.

    ReplyDelete
  13. Cantiknya colour! Memang menyerlah. Tapi macam confused sikit dia merah ke oren kan hahah. Bila dah jadi mak-mak ni lipstick memang kena jaga sikit dari anak-anak. Kalau tak habis patah sebatang tu.

    ReplyDelete
  14. Cantik warna dia...suka tgk org pkai warna ni..kalau sdri pakai..alahai mcm apa ja kt mulut kita ni

    ReplyDelete
  15. Wauuu merahnya color lipstik, hehe. Emi x pernah cuba brand swanicoco ni, tapi mcm ramai pulak yg review cakap best. Tak keringkan bibir eh?

    ReplyDelete
  16. Lipstick ini cantik banget. Abby suka warnanya jika dikenakan di malam hari. Jika ada pesta teman cocok nih. Buat ngasi hadiah juga okelah...

    ReplyDelete
  17. Cantiknya warna lipstik dia. Nanti nak survey kat ig dia la. Kot ada yang berkenan. Hehe

    ReplyDelete
  18. First time dengar jenama ni. Banyak gak brand dr Korea masuk ke market Malaysia kan. Nak komen tang kaler & kualiti pun tak pasti sgt, tapi tgk design brand ni, memang cantiklah.

    ReplyDelete

 

Copyright © 2016 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page