Tuesday, 31 January 2012

second child syndrome ^^

assalamualaikum semua!!
lama aku tak pot pet pot pet kat sini kan.
entry kali ni pasal second child syndrome.
siapa anak kedua dalam family?
sila angkat kening sekarang.
ahaks.

aku secara peribadinya adalah anak kedua daripada empat adik beradik which is 
the eldest kakak aku, aku second, adik lelaki aku and lastly my youngest brotha.
tapi selalu aku terasa aku ni kakak kepada semua adik beradik aku.
kenapa? sebab semua orang kalau tak kenal kami depa semua akan cakap aku ni kakak.
well secara fizikalnya, aku paling tinggi plus agak comel bentuk badan berbanding kakak aku.
so ramai pulak yang cakap aku ni kakak. dari segi perangai aku pun tak faham kadang kadang aku rasa kakak aku tu terlalu .. apa ek perkataan yang sesuai. 
" selalu nak menang " 
haaa tu la yang sesuai nak described kakak aku ni. aku pulak banyak kecik hati. biasa la asam garam hubungan adik beradik.
normallah kalau gaduh gaduh kan. tapi tu la kakak aku.

kata kawan aku, aku lebih independent. sebab aku mampu hidup walaupun jarang balik ke rumah.
i means aku duduk rumah sewa. so kehidupan aku hari hari memang sorang sorang jela.
makan sendiri. basuh baju sendiri. kalau kat rumah mak yang buat.
ish.. malas sungguh aku. hahahah
tapi sekarang aku dah besar, aku rasa kehidupan aku di universiti banyak mengajar aku selok belok dalam hidup ni. kakak aku pun dah selamat dinikahkan dengan abang ipar aku.
alhamdulillah dah jadi bini orang dah. aku bila plak kan? teeeettttt.. lambat lagi.sekian.
hahahaha tak tau la kata si datuk F " lagi dua tahun la "
fuhh dua tahun tak lama la tu. pejam celik ja dah dua tahun.
ada jodoh ada la kan. amin.
^_____^ 


 

Copyright © 2016 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page