Sunday, 24 June 2012

Cakap Orang Lain Penting Tak?


Assalamualaikum.
anneyong haseyo..
lama tak update blog buruk ni.
 pernah tak kena kutuk dengan orang lain?
me? i'm used it. kadang kadang ase macam dah muak.
sometimes orang kutuk kita sebab kita ada kelebihan yg orang xda.
uhhh come on ni la hidup, they will always keep talking about you.
so apa yang patut kena buat? okay, lets discuss!

OPTION ONE: IGNORE THEM.

ignore them. say it again, IGNORE THEM!!
kalau you guys ase kata kata orang hanya nak jatuhkan kita.
please la ampa jangan la peduli sangat.
buang masa ja pikir. lagi pikir lagi sakit hati.
kadang kadang manusia ni tak suka tengok kita lebih.
What a world...
live your life. life is too short to think about everyone else. 

OPTION TWO: CONSIDERATION

okay, dalam idup ni tak suma pandangan tu negatif. right?
so you guys perlu pertimbangkan dulu pendapat orang.
kalau ase itu pandangan yg membina, just accept it.
jangan stereotaip pada semua pandangan tu negatif ja.
think wisely before you act.

so,thats it. you guys dah matang kan. boleh pikir kan yg mana baik dan yg mana buruk.
syira just bg nasihat. hope dapat membantu.
last shout, kepada haters jangan cakap ikut mulut ja.
please take others feelings as ur consideration!
till then. tata :)

 

Copyright © 2016 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page