Tuesday, 26 June 2018

Penginapan Awesome di Grand Bluewave Hotel

Terletak di kawasan strategik pada pinggir bandaraya Kuala Lumpur dan di tengah-tengah pusat perniagaan dan komersial Shah Alam, hotel bertaraf 5 bintang ini berkordinasikan bersebelahan Muzium Negeri dan Perpustakaan, dengan hanya 5 minit berjalan kaki dari Masjid Shah Alam yang terkenal. Ia juga merupakan lokasi yang sempurna untuk perniagaan dari Kuala Lumpur dengan hanya 40 minit ke Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur di Sepang.
Hotel yang berstatus 5-bintang mewah ini terletak di kawasan yang terkenal. Dikelilingi oleh rumah bandar, kawasan mewah ini juga menawarkan akses mudah ke pelbagai pusat membeli-belah dan tempat makan yang terbaik pada harga yang berpatutan di sekitar kawasan ini. Para tetamu boleh mengunjungi tapak ruang niaga seperti Plaza Alam Sentral dan Shah Alam Mall. Hotel ini pun mempunyai 341 bilik dan suite direka mewah yang menggabungkan semua kemudahan moden yang diperlukan untuk penginapan yang hebat. Hotel yang berkelas perniagaan, Grand Blue Wave Hotel Shah Alam ini jugak mempunyai lokasi dan bilik-bilik yang indah lagi kondusif yang sesuai untuk pelancongan, perniagaan dan percutian. Maka Tidak hairanlah tempat yang bagus ni untuk di jadikan pusat untuk korang menginap, Grand Blue Wave Hotel Shah Alam adalah pilihan yang baik jika korang melawat Malaysia.
Berjarak 12 minit berjalan kaki dari Masjid Sultan Salahuddin Abdul Aziz yang ikonik, hotel perniagaan moden ini berjarak 5 km dari stesen keretapi Shah Alam dan 13 km dari Saujana Golf and Country Club. Senang cerita untuk korang, hotel ni adalah yang terbaik dan awesome untuk traveller macam korang sebab kawasannyer yang strategik lagi kondusif ye gais!

Korang jugak boleh bersenam di pusat perniagaan yang lengkap atau menikmati urutan spa tanpa rasa segan silu. Hotel ini juga mempunyai private untuk kaum hawa ye. Perkhidmatan penyewaan kereta dan tempat meletak kereta percuma jugak disediakan untuk guest, ok. Restoran Cina Tung Yuen menyajikan hidangan antarabangsa manakala hidangan tradisional Jepun dapat dinikmati di Agehan Restaurant. Pilihan menjamu selera yang lain termasuklah bahan basah yang segar di Restoran Borak-Borak.

Bagi korang yang suka aktiviti indoor bolehlah try berenang di Kolam renang, Kolam dalaman, Tab mandian panas atau jakuzi. Untuk team korang yang selalu berasa sengal-sengal sendi badan atau memang nak berurut sangat tu bolehlah try berurut di spa.
Makanan berstatus halal juga disediakan. Selain itu kita tidak perlu bimbang tentang aspek halal lain seperti sabun, gigi, sikat, sabun dan lain-lain semuanya halal... Awesome kan, gais?

Korang bolehlah menikmati kemewahan secara menyeluruh di hotel perniagaan 5-bintang di tengah-tengah Shah Alam dengan perkhidmatan mesra pelanggan, kondusif lagi kreatif. Selain itu, hotel ini jugak popular dengan hospitaliti yang unik yang mempunyai unsur penting dalam dedikasi dengan bercirikan tradisi masyarakat Jepun terhadap fasilitinya.

Dari segi kelainannya kalau korang Grand BlueWave Hotel Shah Alam menawarkan 341 bilik mewah termasuk 280 bilik deluxe, 58 suite, 2 bilik penjagaan khas dan Presidential Suite untuk penginapan korang yang sempurna di Shah Alam. Semua bilik dilengkapi dengan fasiliti moden dan dengan tingkap kaca yang luas yang menawarkan pemandangan panorama 'Blue Mosque' atau bandar dalam taman di Shah Alam.

Bilik-bilik yang dihias dengan hangat dilengkapi minifridges, TV dan peti keselamatan, serta kemudahan teh dan kopi. Ada yang mempunyai pandangan masjid. Bilik-bilik kelab menambah akses ke lounge peribadi, sementara suite tingkat atas mempunyai tab pusaran air dan ruang makan. Tingkat satu-satunya wanita, Wi-Fi dan perkhidmatan bilik 24/7 juga tersedia untuk korang.

Kemudahan termasuk 4 restoran (termasuk Cina dan Jepun), sebagai tambahan kepada bilik kecergasan dan kolam renang luaran. Terdapat juga pusat perniagaan untuk bermesyuarat dan berbengkel di ruang acara. Pada hari raya aidilfitri kali ni, Hotel Grand Bluewave ada special deals untuk korang. Kalau korang nak tau, korang kenala pegi website traveloka online for more details. Jadi ape yang termenung berfikir-fikir lagi gais, jomlah kita ke Hotel Grand BlueWave ni. Cantekkk!
 

Copyright © 2016 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page