Thursday, 27 December 2018

Sushi Oh Sushi

7:34 pm 2 Comments
Assalamualaikum. Eh hello. Just a short blog post. Syira baru je join SushiVid ni. Ada la dalam tiga bulan macam tu. So far ada la jugak campaign yang syira dapat. Hehe tak pro macam uolls. Baru berjinak gitu. Bagi korang yang tak tau apa benda Sushivid ni. SushiVid ni satu platform di mana korang boleh apply mana-mana campaign mengikut kesesuaian korang.
Kena propose okay. Pandai-pandailah korang pikat ayat dekat klien. Kalau klien berkenan maka dapat la. Cuma tulah, tadi syira nak withdraw wallet tapi tak boleh pulak. Padahal amount dah lebih daripada RM100. Dah pm pihak SushiVid. So hopefully dapat diatasi la masalahnya. Syira pun tak tau kenapa tak boleh withdraw. Yela first time nak withdraw citanya pun. Hehe. Okay tu jelah nak bebel. Bye..

Wednesday, 26 December 2018

Mamaway Perfect Seamless Nursing Bra Review

3:22 pm 22 Comments
Mamaway Perfect Seamless Nursing Bra Review l Hello dan assalamualaikum readers. Syira sememangnya suka berkongsi tips atau produk berkaitan ibu selain parenting. Kali ni syira ingin berkongsi dengan korang mengenai Mamaway Perfect Seamless Nursing Bra. Bagi ibu breastfeeding adalah kebiasaan bagi mencari nursing bra yang sesuai. Secara kebetulan, syira diperkenalkan dengan Mamaway Perfect Seamless Nursing Bra ini.

Mengenai Mamaway
Mamaway merupakan pemenang anugerah bagi jenama pregnancy dan breastfeeding yang menjanjikan produk bagi ibu menyusu dan mengandung. Pengasas Mamaway sendiri berkeinginan supaya dapat menyediakan keperluan yang selesa kepada para ibu menyusu. Kini Mamaway mempunyai lebih daripada 70 buah cawangan di seluruh dunia.

Kelebihan Mamaway Perfect Seamless Nursing Bra
Fabrik yang memeri (high stretchable)
Mamaway Perfect Seamless Nursing Bra sangat memeri. Boleh memeri sehingga 2-3 saiz cup. Ini disebabkan semasa para ibu mengandung atau menyusu, saiz cup selalunya akan berubah. Jadi, ibu tak perlu risau kalau rasa macam saiz bra dah berubah.
Acuan bra bersuhu rendah
Mamaway Perfect Seamless Nursing Bra sangat sesuai bagi wanita yang berdada tidak sekata. Ini kerana Mamaway Perfect Seamless Nursing Bra mampu menyokong sebarang bentuk dan saiz payudara.
Bra pad yang stays in place
Yang ni ada faktor penting dalam pemilihan nursing bra sebab syira sangat la tidak selesa sekiranya padding tidak berada dalam keadaan yang betul. Sekejap herot sana sini. Faham ke tidak? Haha hanya yang mengalami je memahami perasaan syira.
Lift and gather
Mamaway Perfect Seamless Nursing Bra sangat menyokong supaya si pemakai kelihatan kemas dan lifting payudara dengan lebih baik. Panel yang lebih tinggi di tepi bra mampu menyokong lebihan lemak. Tidak la nampak macam menggelebeh ja kan. Eh sukanya.
Klip menyusu yang tahan lama
Mamaway Perfect Seamless Nursing Bra direka khas supaya membantu si pemakai menyusu dengan baik. Klip menyusu boleh ditanggal dengan menggunakan satu tangan dan amat memudahkan penyusuan ibu.
Kestabilan
Mamaway Perfect Seamless Nursing Bra dilengkapi dengan empat cakuk atau hook mengikut keselesaan para ibu.

Berita baik untuk semua pembaca, korang boleh dapatkan RM25 off untuk pembelian pertama di website Mamaway Malaysia. Hanya valid untuk ahli baru Mamaway sahaja. Bagaimana caranya? Korang boleh klik link di bawah:

Untuk maklumat lanjut:
Facebook: Mamaway
Instagram: @mamawaymy

Tuesday, 4 December 2018

Gift Hampers Lovingly Signed Pilihan Bijak Untuk Si Manja!

8:59 pm 18 Comments

Assalamualaikum dan salam sejahtera readers! Sihat ke tu? Dah makan ke malam ni? Kalau dah, alhamdulillah. Syira dinner spaghetti je hari ni. Alhamdulillah kenyang. Eh, sekarang memang musim orang bersalin ke? Asal scroll dekat Facebook atau Instagram ada ja yang baru bersalin. Alhamdulillah tahniah diucapkan. Selamat berpantang ye korang. Kebetulan junior syira masa sekolah baru je melahirkan seorang bayi lelaki dan syira merancang untuk menziarahi beliau. Dah alang-alang ziarah takkan nak pergi dengan tangan kosong kan, mesti lah nak kena bagi something. Kebetulan tengah search dekat Google, syira tertarik dengan website ini iaitu Lovingly Signed.
Mengenai Lovingly Signed
Lovingly Signed merupakan website yang menyediakan barangan bayi di mana korang boleh personalize nama bayi untuk dijadikan sebagai hadiah istimewa kepada bayi sendiri atau kawan korang. Eh bestnya. Very sentimental value gitu kan. “Not just different, we are unique” merupakan tagline Lovingly Signed. Memang sesuai sangat sebab sememangnya perkhidmatan yang ditawarkan sangat jarang berada di pasaran.
Antara produk yang korang boleh beli di Lovingly Signed adalah seperti selimut bayi, tuala, permainan bayi, pakaian bayi dan sebagainya. Kalau korang tengok sendiri memang rambang mata nak memilih sebab comel-comel belaka. Salah satunya yang menarik perhatian syira adalah hamper hadiah. Orang putih panggil gift hampers. Hehehe

Gift Hampers Pilihan Bijak Untuk Si Manja!
Selamat ada website Lovingly Signed ni, syira dah dapat idea nak hadiahkan apa dekat bayi junior syira. Pemilihan warna pastel yang lembut sangat bersesuaian dengan bayi selain menyejukkan mata si ibu memandang. Terdapat banyak pilihan hamper hadiah yang disediakan. Bagi yang menyukai warna pink, korang boleh la pilih hamper hadiah warna pink. Normally sesuai untuk baby girl la kan. Sempena menjelang perayaan Hari Natal, Lovingly Signed juga menyediakan gift hampers bertemakan Krismas untuk si manja korang. Wah, bagi yang menyambut Hari Natal, bolehlah beli. Good idea. Antara pilihan hamper hadiah Lovingly Signed:
Personalised Bashful Bunny, Blanket and Book Gift Set
Personalised Elly Elephant and Blanket Gift Set
Pippet Penguin and Blanket Gift Set
Bashful Bunny and Tutu Delight Set
Personalised Baby Boy Welcome Gift Set
Haa macam mana? Comel-comel kan. Kalau korang sukakan hamper hadiah seperti di atas tapi korang rasa macam warna macam tak sesuai pulak kan. Don’t worry, boleh personalised warna mengikut citarasa korang. Bestnya. Hehe kalau macam ni, syira nak grab satu set untuk Medina.
Setiap set hadiah yang ditempah oleh pelanggan akan dibungkus dan diletakkan di dalam kotak eksklusif Lovingly Signed. Cantik kan kotak Lovingly Signed ni. Kalau korang berada di Singapura, penghantaran adalah percuma. Bagi penghantaran antarabangsa macam syira pula, dikenakan cas sebanyak SGD $25. Sekiranya korang berbelanja melebihi SGD $250, korang boleh menikmati penghantaran secara PERCUMA! Pembayaran boleh dibuat melalui Paypal atau Googlepay.

Untuk maklumat lanjut:
Facebook: Lovingly Signed
Instagram: Lovingly Signed
Pinterest: Lovingly Signed