Sunday, 13 January 2019

Review: Biosol Prebiotic Feminine Hygience Wash


Assalamualaikum korang!
Hari ni syira nak kongsi dengan korang mengenai produk penjagaan kesihatan miss V korang. Selain daripada penjagaan badan, kita sebagai wanita kena juga menitikberatkan penjagaan kesihatan miss V juga lebih-lebih lagi kalau yang sudah berumah tangga. Jangan sampai suami tegur, malu wei. Hehehe. Cerita punya cerita produk apa ni? Haa.. Biosol Prebiotic Feminine Hygience Wash.
Biosol Prebiotic Feminine Hygience Wash merupakan produk keluaran Neil Armayan. Neil Armayan ini merupakan syarikat perniagaan spa di Thailand dan Korea. Asalkan dengar Korea ja mesti excited syira. Sebab syira tahu produk Korea antara yang terbaik. 

Antara bahan aktif Biosol Prebiotic Feminine Hygience Wash:
1/ Pueraria Mirifica Root Extract
Mampu menghilangkan bau miss V yang tidak menyenangkan, mengetatkan miss V, mencerahkan miss V dan juga membantu kitaran haid.
2/ Prebiotic Inulin
Menghalang daripada pertumbuhan bakteria yang tidak baik. Selain itu memastikan kulit sentiasa sekata dan balance gitu.
3/ Hydroxypropyltrimonium Honey
Dengan adanya Hydroxypropyltrimonium Honey, ia mampu melembapkan miss V. Tidak la rasa kering ja kan.

9 kebaikan Biosol Prebiotic Feminine Hygience Wash yang korang perlu tahu:
1/ Melenyapkan masalah kekeringan vagina
2/ Menegangkan @ mengetatkan otot yang kendur
3/ Mengekalkan pH optimum untuk vagina
4/ Meningkatkan kesihatan dan menyamankan kulit
5/ Merangsang pembiakan bakteria yang berfaedah dalam lapisan kulit dalaman
6/ Mengandungi ciri anti-penuaan dan menukar sel kulit yang lesu
7/ Mengetat dan menegangkan otot vagina, mengembalikan tona dan tekstur
8/ Menyediakan nutrien penting yang diperlukan untuk melembap dan menghidrat kulit
9/ Menggalakkan pertumbuhan semula epidermis untuk memperbaiki, melembut dan memulihkan kulit

Testimoni Syira
Syira sudah seminggu guna Biosol Prebiotic Feminine Hygience Wash ni. Kebetulan syira datang bulan masa review ni. Jadi sangat diperlukan la pembersih wanita. Supaya kekal segar. Tekstur Biosol Prebiotic Feminine Hygience Wash ni sedikit pekat. Jadi syira gunakan sedikit je. Bau Biosol Prebiotic Feminine Hygience Wash sangat wangi bagi syira. Sesuai sangat untuk hilangkan bau yang tak menyenangkan. Sepanjang syira gunakan Biosol Prebiotic Feminine Hygience Wash, masalah keputihan selepas datang bulan berkurangan. Yeay suka sangat.
Untuk tempahan dan maklumat lanjut:
Facebook: Neil Armayan
Instagram: @n.armayanig

19 comments:

  1. Cx selalu baca review pasal biosol ni. Dengarnyaang bagus, baik ntk miss v dan semestinya berkualiti. Cx kena cuba ni. Nampak semua share positif feedback. Untjk kkebersihan alat intim kita , takpe jika melabur. InShaaAllah berbaloi.

    ReplyDelete
  2. I never heard of this product before but this review sounds good. I should give a try soon. Feminine hygiene is very important and all the women out there should take good care of it too.

    ReplyDelete
  3. Wah..product baru berasaskan botanic erk ..nampak menarik..x pernah lagi nampak jenis yang macam ni...dh ada dipasaran ke? atau dia jual online? nampak best je..

    ReplyDelete
  4. Produk khas untuk orang perempuan kita yang laki ni tengok jer lah hehehehe kalau ada awek boleh hadiahkan kat mereka hehehehe...

    ReplyDelete
  5. I do use Feminine Hygience Wash. but it's my first time hearing Biosol brand. macam best because it has Prebiotic. good for the ladies and woman

    ReplyDelete
  6. I currently use other brand. Feminine hygiene equally important to our our daily beauty routine. This brand is new to my ears and would love to check this out.

    ReplyDelete
  7. Kita jarang pakai Feminine Hygiene, tapi bagus sebenarnya produk ni. Menjaga Miss V supaya terus bersih dan tiada bakteria. Untuk perempuan kan ada pembersih Miss V ni :D

    ReplyDelete
  8. First time sis dengar jenama ni. Memang kita orang perempuan ni kena jaga miss V kita..jangan asyik jaga muka aje tapi bahagian tu tak terjaga..hehehe. Baguslah ada produk ni..so rajin2lah cuci n jaga ya

    ReplyDelete
  9. Kita 1st time dengar produk Biosol ni. Dari review syiera kata bagus kita pun teruja nak cuba. Bau wangi dia tentu wangi lembut bau bunga yang tengah mekar dan penuh kewanitaan kannn? Nak try laaa..

    ReplyDelete
  10. Mcm menarik ja packaging dia tu.. Not our average feminine hygiene packaging gitu. Memang nampak unik. Ala2 reagent bottle dekat lab pun ada

    ReplyDelete
  11. Macam- macam jenis pencuci intim utk wanita sekarang.buka je muka kena jaga tapi bahagian intim wanita pun kena ambil berat. Selain jamu untuk merawat dari dalam, memang bagus gunakan pencuci yang sesuai untuk untim kita..

    ReplyDelete
  12. Alamak, terbaca pulak pasal entri ni, hahaha a. Ok, nextttt

    Bagus untuk gegadis kat lUar sana. Sila guna produk ni ye, hehehe

    ReplyDelete
  13. Wanita memang perlu kan produk ni. Kebersihana dalam nak kena jaga betul2.. hehe

    ReplyDelete
  14. Yang ini ada prebiotik bagusnyaaa. Dapat menjaga dan memelihara sekaligus, memang inilah yang sangat diperlukan oleh wanita untuk melindungi miss v mereka

    ReplyDelete
  15. First time nampak produk! Nampak macam menarik dan bagus dlm membantu membersih kotoran2 dalaman tu..

    ReplyDelete
  16. Produk korea memang sangat bagus. Sebab tu banyak produk yang berkualiti dan selamat datang dari korea. Btw bagus product ni

    ReplyDelete
  17. Bestnya produk ni bukan shj pencucian bhg V , malah ada fungsi terapi jugak!

    ReplyDelete
  18. First time dgr product ni,skrg mmg byk dah produk mcm ads di pasaran,tentu produk ini bagus utk kita.

    ReplyDelete
  19. Mereka tak jual kat farmasi ke Syiera? Nampak menarik, botol pun pam aje. mudah nak guna kat toilet. hehe

    ReplyDelete

 

Copyright © 2016 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page